Oprez u prometu, moguća poledica na cestama u Istri

PoledicaPrema vremenskoj prognozi u slijedećih nekoliko dana očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za vožnju, prije svega zbog kiše i sumaglice te niskih temperatura oko ledišta koja će se pojaviti posebice u unutrašnjosti Istre. U takvim uvjetima opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima, a brzinu kretanja potrebno je prilagoditi uvjetima na cesti zbog moguće pojave poledice na kolniku u noćnim i ranojutarnjim satima, posebice na pojedinim dijelovima cesta kao što su usjeci, mostovi, podvožnjaci, zavoji itd.

Također treba pripremiti i motorno vozilo za zimske uvjete vožnje i nabaviti zimsku opremu. Kod guma, obavezno provjerite stanje guma (zimske gume ili ljetne gume s utorima od 4 mm) i tlaka u njima, jer zrak u gumama na niskim temperaturama smanjuje volumen, valja pripaziti i na antifriz, akumulator, kočnice te tekućinu za čišćenje stakala. Provjerite da li imate lance za snijeg koji se moraju nalaziti u vozilu pripravne za postavljanje na pogonske kotače ako zatreba tj. ako su proglašeni zimski uvjeti na cestama, upozoravaju vozače iz PU istarske.

Mjestimično slaba kiša i snijeg uz temperature tek koji stupanj iznad nule, prema prognozi DHMZ-a, pratit će nas do subote u noći kada bi se padaline trebale malo stabilizirati, ali će se temperature spustiti i ispod nule.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.