Optužena (55) dala djetetu quad za vožnju, pregazio 8-godišnjaka na dječjem igralištu

DIJETE  VOZILO ČETVEROKOTAČ NA IGRALIŠTU PUNOM DJECE U BERTOŠIMA

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 55-godišnjakinje zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je 9. rujna 2017. na dječjem igralištu u mjestu Bertoši, dala motorno vozilo četverokotač-quad (snage 19kw, zapremnine motora 567 cm2 i mase 417 kg) na upravljanje djetetu (2009.), dok je istovremeno na vozilu bilo još troje djece, a na dječjem igralištu druga djeca.

Tereti ju se da je navedeno učinila svjesna da navedeni četverokotač-quad ima samo dva sjedeća mjesta te da dijete nije sposobno njime na siguran način upravljati, kao i da zbog ostale djece na sjedištu može biti ometeno u upravljanju vozilom te da su u blizini djeca, ali je olako držala kako se prisutnoj djeci ništa neće dogoditi.

Prilikom djetetova nestručnog upravljanja vozilom došlo je do udara vozila u osmogodišnje dijete koje se ondje igralo i prelaska vozila preko njegove obje noge pri čemu je osmogodišnje dijete zadobilo teške tjelesne ozljede.

http://ipress.rtl.hr/crna-kronika/54977-opcinsko-drzavno-odvjetnistvo-u-puli

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.