Optužnica protiv bivše općinske državne odvjetnice

Foto: Glas IstreNakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Rijeci Uskok je podignuo optužnicu protiv hrvatske državljanke D. S. (1959.), bivše državne odvjetnice, zbog zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave, čime je oštetila državni proračun za gotovo 60 tisuća kuna, objavljeno je danas na internetskim stranicama Državnoga odvjetništva Republike Hrvatske (DORH).

D. S. se tereti da je od 27. studenoga 2006. do 27. travnja 2009., kao općinska državna odvjetnica u Pazinu, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi, zlouporabila položaj i ovlasti. Okrivljenica je, kako se navodi, koristeći se ovlastima koje proizlaze iz obnašanja dužnosti, osobno potpisala i ovjerila 260 putnih naloga kao podnositelj i likvidator računa neistinitog sadržaja.

Uskok navodi da je tako 103 putna naloga ispunila kao da je stvarno obavila službena putovanja i pritom koristila svoje osobno vozilo, iako je, kako smatra Uskok, znala da to nije istina jer putovanja nije uopće obavila.

“D. S. je u 157 putnih naloga koji se odnose na doista obavljena službena putovanja navela kako je koristila svoje osobno vozilo iako je putovanja obavila koristeći službeno vozilo,” ističe Uskok.

Putne je naloge, kako stoji u priopćenju, s neistinitim podacima podnijela na naplatu te joj je na osnovu odobrenih isplata po putnim nalozima i na ime putnih troškova isplaćeno ukupno 59.994,00 kuna, iznos za koji iznos je oštetila Državni proračun RH.

U optužnici je predloženo oduzimanje imovinske koristi od okrivljenice.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.