Organizator žminjskog koncerta Davor Božac u zatvoru zbog sukoba s policijom

Rovinjska je policija provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 32-godišnjakom iz Žminja utvrdila osnove sumnje da je počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti i kazneno djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Riječ je o organizatoru koncerta Nede Ukraden, koji se iako najavljivan nije održao u suboru u Žminju, vlasniku tvrtke Appareo Davoru Bošcu. Božac se sukobio s Veselkom Buićem kojem je Žminj i ove godine povjerio organizaciju cjelokupnih božićnih i novogodišnjih blagdana.

Naime, policija je 21. prosinca oko 9.20 sati zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Ulici 9. rujna u Žminju. Dolaskom policije na mjesto događaja utvrđeno je da je 32-godišnjak narušavao javni red i mir, galamio na četvoricu djelatnika tvrtke iz Pazina koji su postavljali metalnu ogradu za potrebe održavanja koncerta, a koja je bila oko njegova šatora. Nakon toga, uzeo je alat te nasilno otvorio razvodnu kutiju električnog napona i spojio kabel do šatora, a zatim pokidao lokot na lancu koji je osiguravao ulazna vrata na sajmište.

Potom je muškarac ponovno vrijeđao djelatnike, te odgurnuo jednog od djelatnika, a u trenutku kada je čuo da je pozvana policija udaljio se.

Muškarca su policijski službenici pronašli u Žminju oko 15.45 sati kada je nastavio s vrijeđanjem i omalovažavanjem, te se oglušio na izdane zapovjedi da prestane s protupravnim ponašanjem, a u trenutku kada mu je priopćeno da je uhićen, odgurnuo je policijskog službenika. Nakon toga, muškarac je doveden u prostorije policijske postaje gdje nad njim provedeno kriminalističko istraživanje.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 32-godišnjak je priveden 22. prosinca doveden na prekršajni sud gdje mu je rješenjem određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana, a protiv njega se i nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.

ipress.hr

1 komentara na “Organizator žminjskog koncerta Davor Božac u zatvoru zbog sukoba s policijom”

  1. Nepravda napisao:

    Malo su ga zatvorili, covjek je duzan kao grcka

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.