Organizatori pulskog Ironmana traže volontere

2Ironman triatlon najpoznatija je, ali i jedna od najtežih, ako ne i najteža, utrka na svijetu. Svi sudionici otplivaju 3,8 kilometara, voze 180 kilometara na biciklu te otrče maraton od 42,195 metara kako bi uspješno završili triatlon. Za to je potrebna iznimna fizička spremnost, ali i psihička izdržljivost na visokom nivou.

Inauguracijski Havajski IRONMAN triatlon konceptualiziran je 1977. godine kako bi se izazvali sportaši koji su bili uspješni u plivanju, trčanju i biatlonskim natjecanjima. Ovo natjecanje održava se jednom godišnje na Havajima gdje dolaze najspremniji natjecatelji iz cijeloga svijeta i testiraju granice svojih fizičkih i psihičkih sposobnosti. IRONMAN svjetsko natjecanje usredotočeno je na predanosti i hrabrosti natjecatelja koji savršeno utjelovljuju slogan ovoga natjecanja: „Anything is possible“  ”Sve je moguće”

Da je sve moguće ove godine pokazat će i Pula koja će 20.9.2015. biti domaćin međunarodnoj triatlon utrci IRONMAN 70.3. Pulska utrka započinje plivačkim dijelom u uvali Ambrela u prekrasnom Jadranskom moru gdje će natjecatelji otplivati tri kruga u ukupnoj dužini od 1,9 kilometara.

Nakon toga, biciklima nastavljaju utrku od 90 kilometara prilikom koje će natjecatelji vidjeti nekoliko manjih živopisnih sela te mnoštvo prirodnih bogatstava kojima taj kraj obiluje, a nakon vraćanja u pulsku marinu započinje i zadnji dio utrke – trčanje tri kruga duga gotovo 22 kilometra.

Staza će ih voditi kroz Pulu te će natjecatelji moći vidjeti neke od mnogih pulskih atrakcija kao što su hram na Forumu posvećen božici Romi i caru Augustu sagrađen između 2.god.pr.Kr. i 14. godine i Slavoluk Sergijevaca, poznatiji pod nazivom Zlatna vrata. Završno odredište, odnosno cilj ove utrke nalazi se u, građevini od koje započinje i završava svaki obilazak Pule, Amfiteatru u kojem će se natjecatelji osjećati kao moderni gladijatori slaveći svoju pobjedu i uspješan završetak natjecanja.
Svatko tko želi osjetiti ovakvo uzbuđenje te biti dijelom ovog iznimnog triatlona više informacija može pronaći na službenoj web stranici http://www.ironman.com/

Traže se volonteri za utrku IRONMAN 70.3. PULA

Kao i na svakom većem sportskom događaju ništa nije moguće bez volontera koji su velika snaga svih takvih događanja. Kako bismo tako veliki događaj organizirali na zavidnoj razini i Hrvatsku predstavili u najboljem svjetlu trebamo volontere.

Osim sudjelovanja i uvida u organizaciju velike sportske manifestacije, nezaobilaznog osobnog razvoja i sklapanja novih poznanstava te sati u volonterskoj knjižici, volonteri od organizatora dobivaju priznanje, hranu i piće te majicu i kapu, a iznad svega zabavno i poučno životno iskustvo.
Kako biti dio onih koji će sudjelovati u ovom velikom projektu pročitajte na činku – ironman.com

Za sve dodatne informacije molimo javiti se na [email protected]

© iPazin.net portal 2001. - 2024.