Oružjem protiv oružja

akcija_oruzje.jpgU sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija” koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u subotu se u žminjskoj kuli moglo razgledati staro oružje iz perioda Habsburške monarhije, od 1750. do 1918. godine.

– Izložba je zapravo presjek tog perioda pa se može vidjeti sve, od pištolja na kremen preko revolvera do poluautomatskog pištolja. Oružje je uglavnom s područja Istre, pronađeno po starim tavanima, kazao je kolekcionar Damijan Pucić.

Uz Pucića oružje je na izložbu donio i Ferlin Mario, a svoju je kolekciju pokazao i Nikola Cindrić koji je uz staro, izložio i oružje novijeg datuma.

Cilj izložbe oružja je potaknuti stanovništvo da ukoliko posjeduje oružje ono bude legalizirano, odnosno da se dragovoljno vrati ilegalno oružje i to bez sankcija. Akcija je do sada polučila uspjeh, a samo tijekom subote u Policijskoj postaji Rovinj, koja pokriva i područje Žminja, Kanfanara i Bala, sakupljeno je 246 komada raznog streljiva te jedna ručna bomba M 75.

Po pozivu na besplatan telefonski broj (0800 8892) policija dolazi na navedenu adresu i preuzima oružje. Na tom se broju mogu dobiti i sve informacije o tome kako ga predati.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.