OŠ Vladimir Nazor iz Pazina dijeli prvo mjesto na Iskricama 2014

Iskrice - Vodnjan26. travnja 2014. s početkom u 17 sati u sportskoj dvorani OŠ Vodnjan održan je XVIII. Dječji festival duhovne glazbe „Iskrice“ pod geslom: „ Ja sam sretan!“ Na festivalu je nastupilo 9 zborova i to 7 zborova osnovne škole i 2 crkvena zbora. Sudionici festivala su bili: OŠ Vodnjan, OŠ Vidikovac, „Egidije Bulešić“ – župa Sveti Blaž Vodnjan, OŠ Milana Šorge Oprtalj, „Marijine zvjezdice“ Sveti Petar u šumi,  TOŠ Galileo Galilei Umag, Vokalna skupina OŠ Vladimira Nazora Pazin, TOŠ „Edmondo de amicis“ Buje – „Angeli bianchi“ te Vokalna skupina OŠ Tar Vabriga. Festival je okupio oko 250 djece.

Peteročlani žiri odlučio je nagraditi slijedeće zborove:

– Posebna nagrada za tekst pripala je dječjem zboru „Egidije Bulešić“ iz župe Vodnjan za skladbu „Sretno dijete“, autorica teksta je Dragica Zadnik. 

– Posebna nagrada za glazbu pripala je zboru „Angeli bianchi“ iz TOŠ Buje za skladbu „Tebe je lako voljeti“, kantautor Vesna Jugovac Pavlović.

– Posebna nagrada za aranžman pripala je dječjem zboru „Marijine zvjezdice“ iz Sv. Petra u šumi za poznatu skladbu Ohrabri se . Autor aranžmana je Mauricio Zović.

U kategoriji poznatih skladbi župe/ osnovne škole nagrađene su sljedeće škole:

3. nagrada pripala je OŠ Tar Vabriga za skladbu Isus premješta planine, voditelj zbora je Bogdan 
Fabris.

2.nagrada pripala je OŠ Vodnjan za skladbu Syahamba, voditeljica zbora Emanuela Pinzan Chiavalon.

1.nagradu podijelili su Vokalna skupina OŠ Vladimira Nazora Pazin za skladbu Hallellujah, voditelj: Miloš Pernić te dječjem zboru „Marijine zvjezdice“ za skladbu Ohrabri se, voditelj zbora je Mauricio Zović.

U kategoriji novih skladbi župe/ osnovne škole nagrađeni su sljedeći zborovi:

2.nagrada TOŠ „Edmondo de amicis“ Buje, zbor „Angeli Bianchi“ za skladbu Tebe je lako voljeti, 
voditeljica: Vesna Jugovac Pavlović.

1. nagrada pripala je dječjem zboru „Egidije Bulešić“ župa Svetog Blaža Vodnjan, voditeljica: Ivana Pajković za skladbu Sretno dijete koja je ujedno i proglašena pobjedničkom pjesmom festivala.

U sklopu festivala održan je i 5.literarni natječaj „Egidije Bulešić“ na temu Ja sam sretan. Na natječaj je pristiglo 27 radova. Tročlani žiri nagradio je 3 rada. 3.nagradu dobila je Ariela Kozlović iz OŠ Milana Šorge Oprtalj za pjesmu Ja sam sretna. 2.nagradu dobio je Velimir Oršus iz OŠ Milana Šorge Oprtalj za rad Ja sam sretan te 1.nagradu osvojila je učenica OŠ Milana Šorge Oprtalj Laura Nežić za rad naslova Ja sam sretna.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.