Osam dana zatvora vozaču s 1,99 promila

U nedjelju 4. prosinca oko 00,05 sati, u naselju Juršići u nadzoru prometa zatečen je 60-godišnjak iz Žminja, vozač osobnog automobila marke Ford Focus, pulskih reg. oznaka, kojom prilikom je provjerom vozača utvrđeno da isti upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta te pod utjecajem alkohola od 1,99 g/kg.

Budući da je 60-godišnjak evidentiran kao višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i da je postojala bojazan da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, isti je sukladno članku 134. Prekršajnog zakona uhićen, te je doveden na Prekršajni sud u Puli, gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 8 dana, izvijetila je policija.

Tijekom vikenda od 2. do 4. prosinca na istarskim prometnicama dogodilo se ukupno 18 prometnih nesreća od čega 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 13 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U navedenim prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 10 osoba, od čega su 3 osobe zadobile teške, a 7 lakše tjelesne ozljede. Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina kretanja i alkohol. Ukupno je kontrolirano 482 vozila i vozača.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.