Oslobađajuća presuda Tariku i Reneu u slučaju POU Pazin

dvorana_spomen_domOpćinski sud u Puli donio je presudu kojom Rene Bitorajac (43) i Tarik Filipović (43) ne moraju Pučkom otvorenom učilištu u Pazinu platiti 4,2 milijuna kuna odštete, već samo 18.000 kuna uz dodatne kamate. To je presuda nakon više od deset godina agonije ovih glumaca, u kojoj je i vikendica Tarika Filipovića u Rakovcima u Istri bila blokirana, a sada je odblokirana nakon ove oslobađajuće presude. Glumci uz to imaju pravo tražiti naknadu za sudske troškove koji su se stvorili u dugoj parnici, a iznose skoro milijun kuna.

Naime, nakon nepravomoćne presude 2012. godine Tarik Filipović i Rene Bitorajac, prema nepravomoćnoj presudi dužni su bili platiti 1,8 milijuna kuna štete, 1,7 milijuna kamata i 400 tisuća kuna sudskih troškova, dok je Croatia osiguranje od njih potraživala još 336 tisuća kuna zato što se 2004. godine u Pazinu tijekom njihove predstave ”Magic Act Show” zapalila zavjesa, a vatra se proširila i na sjedala, te su prva dva reda bila potpuno uništena. U izvođenju predstave, sudjelovao je i Tarikov kum Tomislav Kašljević, te je i on morao s dvojicom poznatih glumaca podijeliti troškove za nastalu štetu. Tijekom požara, na sreću nije bilo ozlijeđenih, a gledatelji su u prvom trenutku pomislili da se Bitorajac šali kad je baklja zapalila zavjesu.

regionalexpress.hr

2 komentara na “Oslobađajuća presuda Tariku i Reneu u slučaju POU Pazin”

 1. poop napisao:

  Bravo Sonja! Još koji milijun kuna si izbila iz proračuna, ćeš dijelit lovu s Tarikom?

 2. Vitorio napisao:

  I čas sad. Ki je zato kriv? kako je do tega došlo? Zna se – ma ni HDZ!
  Čigovi su ono kadrovi diriđili Pučkin otvorenin učilištem kad je to tega i još čuda drugega došlo. Zna se – IDS!
  Naš Pazin je mići sve se zna, ali se muči ili se neće povidat istina.
  San čuja reć “iz povjerljivih izvora bliskih Gradskom vijeću” da je na onoj šeduti koja je bila na 16. 07. 2015. gradskim vijećnicima jušto špjegano kako je do tega došlo i da presuda mogla bit bit jušto takova.
  Zač je to njin rečeno, prvo presude, ne zna se jušto zač je šeduta bila šakreta. Prez đornališti, prez zapisniak i zapisa. Da vas domislin kako je meni povida “moj povjerljiv izvor” to je bila prva točka dnevnega reda one iste šedute na kojoj se govorilo o opasnen otpadu. One iste šedute za koju su nezavisni rekli da je bila tajna, a vlast na čelu sa dr.sc. Blagonićen (koji ni niu bija na njoj) je napa nezavisne da to ni istina i da oni lažu.
  I ča sad u điru je 1 miljun kunic koje će pučko morat najbrže platit Tarikovin vokatima ( ako sud na drugen pijanu ne uvaži žalbu POU).
  “Moj povjerljiv i sigur izvor” mi je špjega da je to sve moglo pasat na lišo, da je Tarik nudija jako dobar kompromis, ma u Pazinu ni ima s kin kušeljat ( nadležni ga nisu tili) čut).
  Da se još malo domislimo pred par lit je to naše učilište ( čitaj grad Pazin kao osnivač)zgubilo stešo jeno miljun kunic u sporu proti maeštrovice iz muzičke škole. Moj “povjerljiv izvor” mi govori da to još ni sve, da je u điru još nikih 800 mijari kunic po isten sporu koje će najbrže PUO morat platit.
  Ma ča će Van to, 2 miljuna i 600 mijari kunic za jedan grad kako če je Pazin. Ćemo krešit, prirez, malo komunalnu naknadu, a ko rabi i vodu pa će bit šoldi kako i blata.

  Sve čan san napisa je od ” vrlo povjerljivog i dobro obaviještenog izvora”, ma forši je bolje da bude šakretno, da nas bude sran od Boga i od judi.

  Detaljnije na skoroj tiskovnoj, ko bude zainteresiranih.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.