“Oslobodi se” početkom 2012. godine

Osam novih autorskih pjesama mladog pazinskog benda “Bez Identiteta” daju identitet njihovom trećem albumu “Oslobodi se”. Dvojica začetnika benda, basist Ivan Bolanac i gitarist/back vokal Marko Jedrejčić u razgovoru za iPazin portal govore o novom albumu, njegovoj promociji te o čemu govore njihovi tekstovi.

U nastavku članka poslušajte i nekoliko pjesama s albuma.Album: “Oslobodi se”
Popis pjesama:

1. Raketa
2. Pomozi Kolegi
3. Jahačka
4. Možda Jednom Shvatiš
5. Pripadam tu
6. Najdraži Film
7. Pop i Sličice
8. Isplakana Zemlja


– Naziv albuma je “Oslobodi se”, kako je došlo do tog naziva?

Ivan/Marko: Do naziva “Oslobodi ” se došlo je prilikom završetka stvaranja skladbi kada smo razmotrili cjelokupni uradak te si približili poruku pjesama u kojima većinom potičemo ljude da se oslobode društvenih i emocionalnih problema i svakodnevnice.

– Koliko je trajalo snimanje albuma?

Ivan/Marko: Snimanje albuma je započelo u veljači ove godine, prvi dio snimanja završen je u travnju dok je drugi dio odrađen u studenom.

– Kada možemo očekivat izlazak albuma?

Ivan/Marko: Službeni izlazak albuma bit ce 27.01.2012, na prvom promocijskom koncertu u Max Magnusu u Pazinu. Album će se moći kupiti na svakom promotivnom koncertu.

– Imate još potvrđenih nastupa osim ovog u Pazinu, jer opće je poznato, a i kritike su potvrdile da ste uživo odlični i imate li u planu osim Istre i Hrvatsku “zaraziti” vašim albumom i live svirkama?

Ivan/Marko: U prvom planu se želimo predstaviti domaćoj publici a onda ovisno o mogućnostima krenuti sa koncertima diljem Hrvatske. Trenutno čekamo potvrde iz Labina, Pule, Rijeke, Zagreba i Ljubljane kako bi se znali točni datumi nastupa. Što se tiče live nastupa trudimo se biti što uvjerljiviji i želimo biti što prihvaćeniji od strane publike.

[youtube 09uncbobNvo]

– Vaši počeci su bili u znaku punk rocka, ovim albumom idete više u vode alternativnog rocka, zbog čega ste se odlučili na taj potez?

Ivan/Marko: Nakon pauze od skoro godinu dana ponovno smo se okupili ali u drugom sastavu u koji su dosla dva nova člana različitijih glazbenih stilova te smo odlučili naći neku sredinu te započeli stvarati nove pjesme.

– Na društvenim mrežama mogu se poslušati pjesme s albuma “Pop i Sličice”, “Najdraži Film” i “Jahačka”, to su završne verzije tih pjesama?

Ivan/Marko: Pjesme koje smo postavili na društvenim mrežama su bez završnog masteringa.

[youtube 4sQ2MHCIoT4]

– Ove pjesme ljude potiču na pozitivu i optimizam, možemo očekivati to i od ostalih stvari na albumu, ili što je vrlo često kod mladih bendova pjesme o politici i sličnim problemima?

Ivan/Marko: Od ostalih pjesama se može očekivati slična tematika dok dvije pjesme govore o ljubavi, dok se političkim temama ne bavimo.

– Po ljeti ste izbacili pjesmu “Jahačka” kao najavnu stvar novog albuma, prije par dana pojavio se i video spot sa snimkama iz film “The Searchers” gdje se kao glavni akter pojavljuje John Wayne, imate možda u planu da i vi budete glavni akteri budućeg video spota?

Ivan/Marko: U planu nam je snimanje video spota u kojem smo mi glavni akteri. Za taj spot smo već našli producenta i kad odredimo lokaciju krećemo. Još trebamo odlučit za koju ćemo pjesmu snimit taj video spot.

[youtube B6UAtPTde7Q]

– Ima na albumu i koja pjesma na čakavskom dijalektu?

Ivan/Marko: Pjesma “Raketa” je na čakavskom dijalektu koja govori o tome da se ne treba previše zamarati s nečim što ne možeš imat, uspjet u nečemu, jer danas jesi a sutra možda nisi te treba uživat u svakom trenutku života.

– Vaši fanovi najviše iščekuju poslušati pjesmu “Isplakana Zemlja”, nakon završenog snimanja je li to taj singl koji će vas donijeti nove fanove?

Ivan/Marko: Od snimljenih pjesama “Isplakana zemlja” je najstarija iako nikad prije nismo imali njenu studijsku snimku, na svakom koncertu publika sa oduševljenjem iščekuje tu pjesmu i da je odpjevaju zajedno s nama, iako je pjesma osjećajna i tužna. Mislimo da se ta pjesma najviše svidjeti publici i da ćemo s njom pridobiti nove fanove iz šireg kruga publike.

– Ima li neka pjesma na albumu koja se izdiže od ostalih?

Ivan/Marko: Svaka pjesma je posebna na svoj način, a dobro je to što nisu skladane na isti “kalup” pa prema tome ne bismo izdvojili ni jednu.

– Zahvaljujem vam se na ovom razgovoru.

Ivan/Marko: Zahvaljujemo se i mi tebi te nam je bilo zadovoljstvo.Bend možete pratiti putem njihove facebook stranice:
http://www.facebook.com/bezidentitetaRazgovor za iPazin portal uredio i obavio:
Antonio Češić

4 komentara na ““Oslobodi se” početkom 2012. godine”

 1. Gost 123 napisao:

  Bravo dečki! Pozdrav i Sretno!

 2. Anonimno napisao:

  Samo naprijed!!

 3. Bez identiteta napisao:

  Hvala vam na podrsci

 4. animal napisao:

  Svaka čast dečki…:))

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.