Osmi humanitarni koncert “Za zdrav život”

za_zdrav_zivot_2013_2Već osmu godinu zaredom uoči božićno-novogodišnjih blagdana pazinsko Društvo tjelesnih invalida priređuje humanitarni koncert pod nazivom “Za zdrav život”, koji je i ove subote ispunio veliku dvoranu pazinskog Spomen doma.

Bogati program započela je, dočekujući goste još u holu Spomen doma, pazinska Limena glazba, a na pozornici su prvi zaplesali plesači iz tinjanskog Folklornog društva Kumpanija kosirići. Prigodnim riječima članove društva i uzvanike pozdravili su istarska dožupanica Giuseppina Rajko, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, te predsjednik Društva tjelesnih invalida Gracijano Turčinović, koji je izvijestio da će prihod od ulaznica i od donacija tijekom sljedeće godine biti iskorišten u projektu “Halo, trebam prijevoz”. Naime, prijašnjim humanitarnim akcijama Društvo je prikupljalo novac za nabavu kombija za prijevoz osoba s invaliditetom, a sada prikuplja novac kojim će se pokrivati troškovi prijevoza nabavljenim vozilom, kojim se članovi Društva organizirano prevoze k liječniku, na izlete ili radi bilo kojih drugih potreba.

Na pozornici se zatim izredao podulji niz izvođača, pjevača mlađe generacije među kojima su neki već postigli i lijepe uspjehe u svojim glazbenim karijerama, neki su tek na početku, a neki se glazbom bave amaterski, iz čistog entuzijazma: Nika Matijašić i Ana Drndić, Vokalna skupina Rožice, Mateo Pilat, Dona Zović, duet Sara i Toni, Dinela Kazalac, Mirta Krsnik i The Cro Trio, Iva Gortan i Enzo Grubiša, Duo Škerc (Damir Ugrin i Mirela Prodan), Erik Balija, i drugi.

Otprilike na pola koncerta održana je i modna revija “Isti, a različiti” u kojoj su modele pazinskih i istarskih butika kao manekenke i manekeni nosili osobe s invaliditetom i osobe iz javnog života Istarske županije.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.