Osnovan Konzorcij razvojnih agencija jugoistočne Europe

U subotu, 12. ožujka 2016. godine u Pazinu je upriličeno svečano potpisivanje Partnerskog sporazuma razvojnih agencija jugoistočne Europe, a s ciljem osnivanja Konzorcija razvojnih agencija jugoistočne Europe.

Potpisnici ovog Sporazuma jesu: Razvojni centar Srce Slovenije iz Slovenije kao inicijator osnivanja Konzorcija, Centar za planski razvoj sjeveroistočne regije Kumanovo iz Makedonije, Agencija za regionalni razvoj AP Vojvodine iz Srbije, Regionalna razvojna agencija Bjelasica, Komovi i Prokletije iz Crne Gore, Regionalna razvojna agencija za ekonomski razvoj (REDAH) Sarajevo i Regionalna razvojna agencija (SERDA) iz Bosne i Hercegovine, Albanska razvojna agencija za ulaganja, te dvije razvojne agencije iz Hrvatske – Regionalna razvojna agencija DUNEA iz Dubrovnika i domaćin Razvojna agencija Srce Istre iz Pazina.

Novoosnovani Konzorcij biti će usmjeren na suradnju u realizaciji razvojnih projekata na zastupljenim područjima, razmjenu iskustava te umrežavanje s ciljem veće vidljivosti i snažnijeg nastupa prema institucijama i fondovima Europske Unije.

LAG Središnje Istre / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.