Osnovane Cerovljanske mažoretkinje

Mažoretkinje CerovljeDeset cura s područja općine Cerovlje u dobi od 9 do 13 godina čine prvu sekciju juniorki koje su početkom travnja započele trenirati u plesnoj dvorani u Cerovlju.

Zašto i mi ne bismo mogli imati mažoretkinje, upitala se Branka Ivić, tajnica Udruge Mikula Gologorički te prionula k stvaranju »Cerovljanskih mažoretkinja«, prvih mažoretkinja u nekoj od istarskih općina.

Na pozive s plakata javilo se deset cura s područja općine Cerovlje u dobi od 9 do 13 godina te je tako osnovana prva sekcija juniorki koje su početkom travnja započele trenirati u plesnoj dvorani u Cerovlju. Vodi ih iskusna rovinjska mažoretkinja, predvodnica tamošnjih seniorki Tina Aflić.
– Naše cure jako brzo napreduju, tako da prve nastupe očekujemo već tijekom lipnja na brojnim manifestacijama u našoj i susjednim općinama, kaže Branka Ivić. Cilj nam je da osim sadašnjih juniorki formiramo seniorke i zato pozivamo sve zainteresirane djevojke do 25 godina starosti da se prijave.
Do kraja svibnja biti će gotove standardizirane uniforme koje se izrađuju kod gologoričkih krojačica, a sastoje od suknje, jakne, kape, čizmi i štapa. Uniforme će prema običaju biti u bojama općine: žuto/zeleno/plave, a tajnica udruge zahvalna je općinskoj vlasti koja ih je sponzorirala s 20 tisuća kuna. Tijekom ljeta mažoretkinje će umjesto u vrućoj dvorani probe održavati na otvorenom, a početkom slijedeće školske godine napravit će promociju po školama Pazinštine s ciljem daljnje popularizacije. U Istarskoj županiji mažoretkinje djeluju u Labinu, Rovinju, Puli i Umagu.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.