Osobna dokumentacija iz pazinskog, riječkog i zadarskog arhiva kao izvor za antropološku analizu austro-ugarske svakodnevice

U srijedu, 31. svibnja 2017. s početkom u 18 sati u Državnom arhivu u Pazinu dr. sc. Olga Orlić održat će predavanje na temu Osobna dokumentacija iz pazinskog, riječkog i zadarskog arhiva kao izvor za antropološku analizu austro-ugarske svakodnevice.

O predavaču:

Dr. sc. Olga Orlić rođena je 1976. godine u Zagrebu. Diplomirala je etnologiju i arheologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2001. do 2006. godine radila je kao kustosica u Etnografskom muzeju Istre. Za svoju prvu samostalnu izložbu „Tkalci u Istri“ (2004.) dobila je godišnju nagradu „Milovan Gavazzi“ Hrvatskog etnološkog društva. Od 2006. godine zaposlena je na Institutu za antropologiju u Zagrebu, prvo kao znanstvena novakinja, a od 2013. godine kao znanstvena suradnica. Magistrirala je 2009. godine na Poslijediplomskom studiju etnologije i kulturne antropologije Filozofskog Fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na istom je Sveučilištu 2011. godine stekla titulu doktorice znanosti antropologije. U dosadašnjem znanstveno istraživačkom radu sudjelovala je kao suradnica na više nacionalnih i međunarodnih projekata. 2014/2015. godine vodila je tim programa popularizacije znanosti u antropologiji AntroPOP financiran od strane MZOS-a. Autorica je više znanstvenih i stručnih radova. Od 2008. godine članica je uredništva časopisa Hrvatskog etnološkog društva Etnološka tribina. Jedna je od osnivačica neformalne istraživačke skupine Ruralije kojoj je jedan od ciljeva pokrenuti interdisciplinarna znanstvena istraživanja ruralnog prostora u Hrvatskoj.

DAPA

© iPazin.net portal 2001. - 2024.