Osumnjičen da je počinio 27 provala

2Policijski službenici bujske, umaške, porečke i pazinske policije nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičili su 31-godišnjaka s područja općine Kaštelir-Labinci da je počinio 27 kaznenih djela, od čega 26 teških krađa i jednu krađu.

Muškarca se sumnjiči da je provale počinio od rujna do studenog prošle godine. Na bujskom području, odnosno u mjestima na području Grožnjana i Oprtlja, 31-godišnjak je provalio u deset kuća za odmor, u dvije obiteljske kuće, u jedan lovački dom i u jednu baraku, a njegove mete bili su uglavnom objekti koji su se nalazili na osami ili u kojima nije nitko boravio.

Muškarac je u objekte ulazio nasilno, odnosno provaljivao bi ili vrata ili prozor, a u većem broju slučajeva ispreturao je stvari i napustio objekt a da ništa nije otuđio. Iz nekoliko kuća otuđio je predmete manje vrijednosti, poput hrane i odjeće, dok je iz jedne kuće otuđio i prijenosno računalo. Sveukupno je na taj način oštetio osam stranih državljana, šest hrvatskih državljana i dvije pravne osobe za više tisuća kuna.

Na umaškom području, osumnjičeni je imao isti modus operandi pa je tako u mjestima na području Novigrada i Brtonigle provalio u sedam kuća za odmor, u dvije barake i kontejner. Iz šest objekata nije otuđio ništa, dok je iz preostalih otišao s hranom, biciklom, prijenosnim hladnjakom i zračnim madracem. Time je sedam stranih državljana i tri hrvatska državljana ukupno oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Dvije provale na području Policijske postaje Poreč 31-godišnjak je počinio početkom listopada prošle godine na području Kaštelira. Tamo je provalio u jednu obiteljsku kuću, iz koje je otuđio hranu i u jednu vikend kuću, iz koje je otuđio hranu, odjeću i posteljinu. Time je dvojicu hrvatskih državljana oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Posljednje kazneno djelo za koje ga se tereti je krađa koju je počinio u listopadu kod Motovuna. Tamo je s golf terena otuđio radno vozilo opel, bez registracijskih oznaka, s montiranim nosačem stroja za skupljanje golf loptica, čime je hrvatskog državljanina oštetio za nekoliko tisuća kuna.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.