Otkriven provalnik u crkve

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 27-godišnji hrvatski državljanin počinio 16 kaznenih djela teških krađa, od čega osam u pokušaju.

Mladića se sumnjiči da je u razdoblju od 15. studenoga prošle godine do 16. veljače ove godine, provaljivao u crkve na području mjesta Potpićan, Labinci, Tar, Modrušani, Sv. Lovreč, Tinjan, Kaldir, Cere, Vižinada, Svetvinčenat, Dolenja Vas, Boljun, Paz, Cerovlje i iz njih otuđivao novac od milodara te prodaje knjiga i suvenira. U osam slučajeva, osumnjičeni nije uspio nasilno ući u crkvu ili nije ništa otuđio, a ukupna materijalna šteta koju je počinio iznosi više tisuća kuna

Prvu provalu, za koju ga se tereti, 27-godišnjak je počinio u noći s 15. na 16. studenoga, u mjestu Potpićan, kada je nasilno ušao u crkvu i otuđio stotinjak kuna milodara. Slijedeću provalu počinio je u noći s 9. na 10. siječnja u Labincima te je od tada pa do 16. veljače počinio preostala kaznena djela za koja ga se sumnjiči. Osumnjičeni je pronađen i uhićen 16. veljače, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je tog istog dana, u jutarnjim satima, provalio u crkvu u Cerovlju i pokušao provaliti u crkve u Dolenjoj Vasi, Boljunu i Pazu.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 17. veljače u večernjim satima, 27-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU istarske.

policija.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.