Otkup povratne ambalaže

KontejneriU sklopu kampanje za odvojeno skupljanje otpada primjenjuje se i otkup povratne PET (plastične), staklene i limene ambalaže. Kampanja je polučila pozitivne rezultate, odaziv građana je više nego zadovoljavajući. Odvojenim skupljanjem otpada omogućeno je recikliranje, odnosno ponovno iskorištavanje otpada, čime se s jedne strane smanjuje količina otpada, dok se s druge strane smanjuje i potreba za iskorištavanjem prirodnih resursa. Na taj način pridonosimo očuvanju okoliša.

Na stanici za otkup ambalaže u Pazinu tijekom razdoblja od početka studenog prošle godine do kraja listopada ove godine otkupljeno je ukupno 968.707 komada ambalaže. Od toga; 725.345 komada PET ambalaže, 86.017 komada staklene ambalaže i 157.345 komada limene ambalaže. Najmanja količina (38.280 komada) otkupljena je u prosincu prošle godine, a najveća (96.777 komada) u lipnju ove godine.

Ambalaža, koja se sakuplja u odvojenim kontejnerima, redovito se odvozi u podružnicu „METIS“ d.d. Rijeka u Puli. Vas građane molimo da ostali otpad, koji se ne otkupljuje, odlažete u posebne kontejnere u sklopu „zelenih otoka“ koji se nalaze na lokacijama u Pazinu i okolnim naseljima.

Ovim se putem ujedno zahvaljujemo svima na uspješnoj suradnji u sakupljanju povratne ambalaže i pridržavanju radnog vremena, koje smo nastojali prilagoditi zahtjevima;

Ponedjeljak         14 – 18 sati (od 15.06. do 15.09.)
Utorak i subota  8 – 12 sati
Četvrtak             14 – 18 sati

usluga.hr

3 komentara na “Otkup povratne ambalaže”

 1. rakwool napisao:

  “Sustav uveden u Hrvatskoj ne postoji nigdje u Europi, a namjerno je zakompliciran kako bi se prikrila njegova kriminalna priroda te se uvode brojilice boca ili vaganje ili čitači naljepnica. Nasuprot tome, stvar je posve jednostavna: tko plati kauciju za bocu taj dobije novac u trgovini natrag. Tko se ne želi time baviti, bocu odloži u zvono, a kako povrat bez računa ne bi bio moguć, ne bi bilo ni provaljivanja niti šverca”, kaže Pavletić.

  http://www.h-alter.org/vijesti/hrvatska/korupcija-medju-bocama

  1. balkan napisao:

   ovo je balkan, stvari koje funkcioniraju drugdje, ovdje ne funkcioniraju

 2. neboder napisao:

  Molim Uslugu da onda redovito prazni kontejnere jer se često događa da se ništa više ne može u njih ugurati.
  Baš ste mi sjeli s ovim člankom, već dulje vrijeme sam ljuta zbog toga.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.