Otkup zemljišta za Ipsilon – 47 kuna po kvadratu

2Hrvatske autoceste su objavile prvu opću ponudu za otkup zemljišta radi izgradnje drugog kolnika Istarskog ipsilona na dionici od Rogovića do Lupoglava, čime će se i ovaj dio pretvoriti u autocestu. Prvo se otkupljuje zemljište na etapnim dionicama Rogovići – Ivoli i Ivoli – Cerovlje, za koje su izdane lokacijske i građevinske dozvole.

Nakon što su vještaci za građevinarstvo, poljoprivredu i šumarstvo procijenili zemljište na trasi novog kolnika Ipsilona, istaknuta je cijena od 47 kuna po kvadratu. Na tu cijenu pridodat će se naknade za zatečene poljoprivredne kulture, umanjeni urod za sljedeće godine ili naknada za troškove sanacije zemljišta.

Ponude za nagodbu mogu se potpisati u pazinskoj ispostavi Ureda državne uprave. Rok prihvata nagodbe je osam dana, a isplate će se izvršiti najkasnije 30 dana nakon potpisa nagodbe.

“Ponude se obično prihvaćaju u 90 posto slučajeva i sklapaju nagodbe po predloženim elaboratima i cijenama. U slučaju da se ne postigne nagodba, ured državne uprave provodi postupak izvlaštenja sukladno zakonskim odredbama i donosi rješenje o izvlaštenju. Izvlaštenje je posljednja mjera, koja se pokreće samo u iznimnim slučajevima kada se ne postigne dogovor”, ističu u HAC-u.

glasistre.hr

1 komentara na “Otkup zemljišta za Ipsilon – 47 kuna po kvadratu”

  1. Otpor napisao:

    Samo luđak bi prista na tako smješnu cjenu to je čisti lopovluk.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.