Otvara se Centar za nematerijalnu kulturu Istre

Općina Pićan je s Istarskom županijom potpisala Ugovor o osnivanju Centra za nematerijalnu kulturu Istre (CENKI). Centar će djelovati u sklopu Etnografskog muzeja Istre, a sjedište je u Općini Pićan. Osnivanjem Centra vrednovat će se nematerijalna kultura Istre, koja je već uvrštena na UNESCO-vu listu, te poticati, zaštititi, istraživati i predstaviti javnosti novi projekti i dobra nematerijalne kulture.

Centar će se otvoriti u ponedjeljak, 20. lipnja 2011. godine, svećanošću ispred Baronove palače u Pićnu, s početkom u 20.00 sati. U programu otvaranja bit će izvedeni Stari verši/Veci versi, Sri(e)dnji verši/Versi de mezzo i Novi verši/Versi novi… izbornika Noela Šurana, te postavljene dvije izložbe: “Kako je dio baronove palače dobio krov, a centar za – nematerijalnu kulturu istre dom” te “Što je nematerijalna kultura”.

Prije otvaranja, u 19.00 sati, za djecu iz Općine Pićan održat će se igraonica tradicionalnih dječjih igara. Nakon otvaranja nastupit će udruga “Čarobnjakov šešir” sa svojom interpretacijom istarskih pučkih vjerovanja u nadnaravne sile i etno skupina Šćike.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.