Otvaranjem izložbe započelo ovogodišnje obilježavanje Dana vrtića

Prekjučer (29.5.2017.) je u LG galeriji otvaranjem izložbe “Plodovi slasni, nazivi razni” započelo obilježavanje Dana Dječjeg vrtića “Olga Ban” u Pazinu. Kako je istaknula ravnateljica Vesna Rusijan Ljuština cilj ovogodišnjeg obilježavanja Dana vrtića je upoznavanje djece s vrstama plodova, njihovim dijalektalnim izričajem i pripremom.

Na izložbi su djeca sa svojim odgojiteljicama izrađivale slike raznih plodova te skupljale njihove narodne nazive. Gradonačelnik Renato Krulčić istaknuo je kako Grad Pazin, kao i Istarska županija, značajnu pažnju posvećuje zavičajnoj nastavi. Vrtićarci su u uvodnom dijelu otvaranja izložbe pokazali značajno zavičajno znanje recitirajući i plešući u Ulici Jurine i Franine ispred galerije. Uz njih svoje je pjesničko stvaralaštvo i pazinska pjesnikinja Ana Krnjus, a voditelj otvaranja je bio Dario Brajković.

Drugi dan obilježavanja Dana vrtića bit će u petak, 2. lipnja kada će djeca i roditelji od 9 do 12 te od 16 do 18 sati moći će uživati u vožnji vlakićem, a ujutro će od 9 do 12 sati igrati igre na otvorenom. Za 17,30 do 18,15 sati na Trgu slobode planiran je zabavni program na kojem će nastupiti Klaun Marek, Cigo Man Bend, Marija Leteća čistačica i dr.

Kako bi ostali u pokretu za 18,15 sati je planirano pješačenje od Trga slobode do Zip line, gdje će se djeca i roditelji moći spustiti u pola cijene.

Na taj način se Dječji vrtić otvara zajednici u kojoj djeluje naglašavajući nastupom na javnom mjestu uključujući ne samo korisnike usluga, već i sve pazinske građane. Programi koji su osmišljeni daju na važnosti samoj ustanovi koja se približava brojci od 500-njak djece s oko 100 zaposlenih raspoređenih u 25 odgojnih skupina, a osmišljeni su i kreirani od strane odgajateljica i stručnih suradnika na kreativan i uključujući način.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.