Otvoren obnovljeni vrtić u Pazinskim Novakima

novakiU Pazinskim Novakima su 9. rujna istarski župan Valter Flego, načelnik Sektora za otoke pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Radoslav Barišić te načelnik Općine Cerovlje Emil Daus svečano otvorili obnovljenu zgradu dječjeg vrtića za djecu s područja Općine Cerovlje.

Rezultat je to višegodišnjeg nastojanja općinskog vodstva da riješi problem kvalitetnih uvjeta za djecu školske i predškolske dobi na svom području pa je tako, nakon prošlogodišnjeg otvaranja obnovljene školske zgrade u Cerovlju, ove godine to isto učinjeno sa zgradom vrtića u Pazinskim Novakima.

„Posebno me veseli činjenica da smo dočekali otvorenje vrtića, jer djeca su nam od prvog dana prvi prioritet Općine Cerovlje“, rekao je načelnik Daus i nastavio: „Ovime su se stekli svi potrebni prostorni uvjeti za kvalitetan rad s djecom predškolske dobi te sada, uz nove prostore i sačuvanu dosadašnju kvalitetu i prikazane rezultate u samom radu, ne samo da ne zaostajemo, već smo i korak ispred nekih mnogo većih sredina“.

Načelnik sektora za otoke u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Radoslav Barišić je pak izjavio da Hrvatska nije samo Zagreb, već i Istra, Dalmacija, Slavonija pa i Cerovlje i zato je razvoj regija nešto na čemu moramo i dalje raditi. „Ovaj objekt je od interesa za lokalnu zajednicu, nešto što će omogućiti ostanak stanovništva u svom kraju, a ne da odlaze u velike gradove ili inozemstvo. Drago nam je da je objekt gotov, očekujemo uspješno korištenje, brižljivo održavanje te da djeca i roditelji imaju krajnju korist od njega“, rekao je.

Sama vrijednost projekta je oko milijun i četiristo tisuća kuna, radovi su se izvodili u dvije faze tijekom prošle i ove godine te je kroz taj period cjelokupnu investiciju sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s 80% iznosa, a ostatak je osigurala Općina Cerovlje.

istarski.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.