Najbolji radovi Šperande, Orbanića i Družete

image001_lg_nagrada.jpgSedamdeset i dvije fotografije dvadeset autora stigle su na natječaj »Lica grada« što ga već deseti put u povodu Dana grada Pazina provodi Fotosekcija pazinskog Društva likovnih stvaratelja.

U ponedjeljak je u LG galeriji na Trgu male fontane otvorena i jubilarna natječajna izložba na kojoj je predstavljeno trideset i šest najboljih fotografija šesnaestero autora, a najboljima od najboljih žiri, u kojem su radili Marija Ivetić, Miranda Legović i Željko Bobanović, dodijelio je i nagrade u nekoliko kategorija.
Najboljim u kategoriji umjetničke fotografije proglašen je rad »Pogodi gdje sam?/5. peron« autorice Nine Šperanda. U kategoriji dokumentarne fotografije nagrađen je Doriano Orbanić za rad »Nema… lopte«, dok je najboljom ekološkom fotografijom proglašen rad »Ča je to Rockwool« Branka Družete. Žiri je dodijelio i nekoliko pohvala: Oriani Rakovac i Anni Bandelli za kolekcije fotografija, Dorianu Orbaniću u dokumentarnoj te Damiru Debeucu u umjetničkoj kategoriji. Osim nagrađenih i pohvaljenih, na izložbi su predstavljeni još i radovi Nade Putinja, Anamarije Partl, Vere Bosazzi, Zorana Kuhara, Ane Osmanović, Marka Cerovca, Siniše Maretića, Ervina Debeuca, Marina Londera i Istoka Žorža. Natječaju su se odazvali autori iz skoro cijele Istre, te Rijeke i Zagreba.
Budući da je LG galerija prilično skučena, otvorenje izložbe i dodjela nagrada održani su pred njenim vratima, na malenom placu kraj čuvene pazinske »male fontane«. Kritičku riječ o ovogodišnjem natječaju izrekla je članica žirija Miranda Legović, primijetivši da kvaliteta fotografija raste iz godine u godinu, a tematska raznolikost radova, od konceptualnih fotografija do onih atmosferskih, koje su zabilježile autentičnost i atraktivnost trenutka, zgodno se »izravnala« vjerojatno nesvjesnim monokromatskim, gotovo antikolorističkim trendom većine izloženih uradaka. Fotografi koji šalju svoje radove na ovaj pazinski natječaj, dodala je, umješno prate trendove u svjetskoj fotografiji, a trenutno je aktualan onaj kojim se kroz fotografiju imitiraju pojedini likovni pravci i stilovi.
Uz predsjednika Fotosekcije Zorana Kuhara, prigodnom riječi sudionicima natječaja i gostima otvorenja izložbe obratio se i pazinski gradonačelnik Neven Rimanić, a toplim pljeskom pozdravljen je i dugogodišnji predsjednik Društva likovnih stvaratelja Mihail Cseplö, koji je istog dana ujutro primio plaketu Grada Pazina za doprinos razvitku likovnog amaterizma.
Izložba »Lica grada« bit će u LG galeriji otvorena do 14. lipnja.

Davor Šišović
www.glasistre.hr

1 komentar na “Najbolji radovi Šperande, Orbanića i Družete”

  1. žil vern napisao:

    bravo svi
    baš je simpa ova mršava nina

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.