Otvorena izložba “Čitam” u likovnoj galeriji

ČitamDa kulturne ustanove grada mogu vrlo dobro surađivati na zajedničkim projektima te tako poboljšati kulturnu ponudu pokazala je izložba pod nazivom »Čitam…« koja je preksinoć otvorena u Likovnoj galeriji na Trgu Male fontane.

Sedam članova fotosekcije Društva likovnih stvaratelja: Zoran Kuhar, Nada Putinja, Vera Bosazzi, Siniša Maretić, Mirko Dabić, Lenka Šajina i Mirjana Marković izložili su fotografije na temu čitanja kako bi popularizirali jednu od najvrednijih misaonih aktivnosti. Premda nema izuzetnih i originalnih ostvarenja na temu, fotografije su pobudile interes među mnogobrojnom publikom koja se jedva smjestila u prostor Likovne galerije.

S druge strane, sedam članova Gradske knjižnice ponudilo je posjetiteljima vlastitu prozu i poeziju koja je prezentirana na pomalo neobičan način – uokvirenu poput slike na zidu galerije. Dragan Gortan izložio je pjesme »Sreća« i »Zidar«, Branko Vasiljević ulomak iz neobjavljene zbirke »Tilt«, Mirjana Krsnik pjesme bez naziva, Ana Krnjus pjesme »Ča je jubaf« i »Zadnji pozdrav«, a Ursula Rabar pjesme »Ciklama« i »Lesica«. Mirko Grdinić predstavio se proznim ulomkom »Boranya«, Ivana Pomazan proznim ulomkom »Nemoj ovo pročitati«. Otvorenju izložbe prethodio je nastup mlade ženske vokalne skupine »Korijandoli« koja je praćena gitarom otpjevala nekoliko popularnih pjesama.

Izložba je organizirana u povodu završetka Mjeseca hrvatske knjige u organizaciji pazinske Gradske knjižnice u suradnji s Društvom likovnih stvaratelja te pod pokroviteljstvom Grada Pazina. Otvorena je do 2. prosinca.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

2 komentara na “Otvorena izložba “Čitam” u likovnoj galeriji”

  1. justoupodne napisao:

    pozdrav ovakvim i sličnim inicijativama! Bravo, malo šoldi, puno volje i eto zanimljiivog projekta…Bravo LG i Knjižnica!
    inače, čujem da će Thompson održat 20.12. pjesničku večer pod nazivom “Ne čitam….”

  2. he napisao:

    uh!bar jedna lijepa vijest…zao mi je da nisam imala prilike sudjelovat! svaka cast organizatorima i svima koji su sudjelovali.i svaka čast autoru komentara prije mog što me uspio nasmijat :-)))))

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.