Otvorena izložba Davora Vojskovića

foto: Glasistre.hrIako su ga predstavili kao »mladog autora«, Davor Vojsković iz Zarečja kraj Pazina, ipak već tridesetogodišnjak, iza sebe ima 30-ak skupnih i deset samostalnih izložbi, a redoviti je sudionik brojnih likovnih smotri i ex tempore manifestacija širom Istre.

Najnovija Vojskovićeva izložba, otvorena u pazinskoj LG galeriji, naslovljena je »Kolo boja«, a njome autor predstavlja novu nisku izrazito kolorističkih kompozicija u kojima pršte tisuće kapljica jarkih boja, tvoreći u pointilističkom pretapanju jedva raspoznatljive obrise objekata, scenografija ili tek naslućenih likova.
Izložbu su otvorili predsjednica pazinskog Društva likovnih stvaratelja Nada Putinja te likovni kritičar Marino Baldini. Putinja je izrazila radost što je Vojsković, višegodišnji član, priredio nešto novo, a ujedno požalila što je prostor galerije premalen i preskučen da bi ove slike zabljesnule u svoj svojoj raskoši. Baldini je, pak, Vojskovićeve slike ocijenio kao »bilježenje trenutka sadašnjosti, trenutka koji je poput poezije duboko u nama«, a autorova poetika boje »ponekad je surova, nekad pak poetski gradirana i odražava Vojskovićevo dobro poznavanje tehnike na velikim i manjim plohama«. Kao čest sudionik likovnih manifestacija Vojsković je svojim radom Baldinijev dobar znanac, koji je, pak, često u žirijima tih manifestacija pa je kritičar autora ocrtao i kao »dobrog poznavatelja zbivanja na likovnoj sceni Istre, autora koji tu scenu pažljivo prati i daje joj svoje prinose kroz osobni likovni dijalog«.
U predgovoru katalogu izložbe Branko Ljuština je primijetio da »nije daleko od slikareve inspiracije blizina prskajućih kapljica slapa Pazinčice na Zarečkom krovu«, otkrivajući tako još jedan mogući izvor nadahnuća za Vojskovićeve pršteće slike. Na otvorenju je nastupio pazinski gitaristički duo Damir i Feđa. Izložba se može razgledati radnim danom od 17 do 19.30 sati, a subotom od 10 do 13 sati tijekom sljedeća dva tjedna.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.