Otvorena samostalna izložba keramike Meri Drndić „Kada snovi postanu stvarnost“

U Likovnoj galeriji u Pazinu 27. rujna 2017. godine otvorena je samostalna izložba keramike Meri Drndić  pod nazivom „Kad snovi postanu stvarnost“.

Autorica Meri Drndić korisnica je socijalne usluge organiziranog stanovanja u Centru za inkluziju i podršku u zajednici u Puli. Već četiri godine volontira u pulskoj udruzi Art studio u čijoj su radionici i nastali njezini radovi. Tijekom volontiranja, Meri stječe nova znanja, vještine i kompetencije, ali se i uključuje u aktivnosti koje se nude u zajednici zajedno s općom populacijom što je intencija inkluzivnog volontiranja.

Početkom 2017. počela je pokazivati interes za stručne časopise iz keramike, koje nije bila u mogućnosti pročitati, ali fotografije keramičkih predmeta vrlo je rado proučavala i razgledavala. I tako je i sama počela izrađivati prvo manje, a kasnije sve smjelije vaze, zdjele, čaše, šalice, tanjure, čajnike… Ovo je njezino drugo predstavljanje javnosti, nakon što je prvu samostalnu izložbu otvorila u Puli, u Art studio Gallery u srpnju ove godine.

Otvorenju izložbe prisustvovalo je mnoštvo uzvanika i Merinih prijatelja i poznanika iz cijele Istre. Izložbu je otvorio Gradonačelnik Grada Pazina pri čemu je zahvalio svima koji su doprinijeli da se ova izložba realizira. Istaknuo je važnost uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama u društveni život zajednice i poticanje i razvijanje njihovih vrlina. Time pokazujemo, a to je dokazala i Meri da smo svi isti, a ne različiti.

Izložba će biti otvorena još petnaest dana i može ju se pogledati u prostorijama Likovne galerije.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.