Otvorena vrata Doma Motovun

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, u Domu Motovun je Danom otvorenih vrata obilježen Svjetski dan socijalnog rada. Tom prilikom pozvani su građani, udruge, odgojno obrazovne ustanove iz lokalne zajednice i drugi da posjete Dom i sudjeluju u programima koji su tim povodom pripremljeni.

Ove godine Svjetski dan socijalnog rada obilježava se pod  nazivom ”Promicanje održivog razvoja i zdravih zajednica”.  Sam naziv govori dovoljno o prepoznatosti potrebe da svaki pojedinac bude svjestan vlastite važnosti i uloge koju ima u životu svoje zajednice,  da se promiče upoznavanje sa zajednicom.

Dom za odrasle osobe Motovun kao ustanova socijalne skrbi djeluje na povezivanju i jačanju veza osoba s psihosocijalnim poteškoćama s pojedincima i grupama iz naše zajednice.

U jutarnjim satima održana je zajednička kreativna radionica pod vodstvom likovne terapeutkinje Jelene Petranović, djece iz dječjih vrtića Motovun i Karojba i korisnika Doma. Paralelno se održavala  i rekreativna radionica, te se ostatak djece u pratnji odgajateljica, djelatnika ustanove i korisnika uputio na obližnji vrh Monte, gdje su se dobro izvježbali i pozdravili dolazak proljeća.

Gosti Doma Motovun bili su i članovi udruge osoba sa tjelesnim invaliditetom iz Pazina, koji su se upoznali sa  sadržajima u Domu, njegovim korisnicima i radnicima. Tom prilikom razgovaralo se i o budućoj suradnji i zajedničkim projektima.

Nezaobilazan punkt bile su i životinje Doma – vijetnamsko prase Kiko i patuljasta kozica Nera. Gosti Doma Motovun upoznali su se i sa Kyusom i Herom, terapijskim psima koji već neko vrijeme posjećuju Dom i volonterski šire svoje pozitivne vibracije među korisnicima (i radnicima) Doma.

A sklopu ovogodišnjeg Dana otvorenih vrata Doma Motovun u poslijepodnevnim satima održan je i 3. po redu „Brkosong“, pjevačko natjecanje korisnika Doma, koje ujedno služi za odabir predstavnika Doma na državnom natjecanju u pjevanju. Nastupilo je 17 natjecatelja koje je u nastupu pratio Domski Band. U Plavoj dvorani Doma Motovun, pred brojnom publikom pobjedu je osvojio Branko Jurcan izvevši kompoziciju „Jedna će mandolina“. Branko, inače bubnjar Domskog Banda, ovom si je pobjedom osigurao nastup u Loboru, gdje će se 10. svibnja održati državno natjecanje u pjevanju „Domosong“.

1 komentara na “Otvorena vrata Doma Motovun”

  1. Vitorio napisao:

    Ki ugana zač tega članka ni u Glasu Istre?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.