Otvorene prijave za KAF-ov natječaj Photocity 2015 – Nema krize/No crisis

kaf_photocity_2014Sve osobe koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, uz uvjet da su državljani jedne od država sljednica bivše Jugoslavije, te Grčke, Albanije, Bugarske i Rumunjske, imaju pravo sudjelovanja na petom po redu foto natječaju Photocity 2015 – Nema krize/No crisis kojeg uspješno organizira Klub amaterske fotografije Sv. Lovreč.

Od prava sudjelovanja izuzeti su članovi ocjenjivačkog stručnog žirija, osobe u organizacijskom odboru natječaja te osobe mlađe od 16 godina.

Sudionici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadane teme. Organizator je, potaknut krugom i opsegom mogućih sudionika iz navedenih zemalja regije te aktualnom općom, ekonomskom i političkom situacijom, zadao temu koju fotografi mogu interpretirati na svoj način.

Natječaj je potpuno besplatan, a Parentium.com je ponosni medijski pokrovitelj događaja.

Nagrade su vrlo vrijedne, a možete ih pogledati ovdje. Tu je i obrazac za prijavu fotografija.

Žiri:

Slavica Isovska

Inženjerka fotografije, rođena je u Kopru (SLO) 1980. godine. Ljubav prema fotografiji se pokazala već u ranim osnovnoškolskim danima, kada joj je tata poklonio njen prvi analogni fotoaparat sa nekoliko objektiva pored. Tako se fotografijom bavi dugi niz godina. Nakon gimnazije i srednje muzičke škole upisuje studij fotografije u Sežani (SLO) kojeg je 2013. godine uspješno završava. Diplomirala je iz reportažnom fotografijom sa odličnim uspjehom.

Slavica je inače i vrlo cijenjena i poznata u Sloveniji i Hrvatskoj. Iskustvo u svijetu umjetnosti je pridobila i kao asistentica kustosa Gradske Galerije Orsola u Bujama (HR) te kao fotoreporterka za web magazine Obala.net. Na VIST- u u Ljubljani (SLO) je 2013. godine bila izabrana u uži izbor na Portfolio Reviewu, gdje su joj poznati međunardni fotografi (Simon Chang, Arne Hodalič, Peter Rauch,…) ocijenili fotografije sa odličnom ocjenom. Iste godine je ušla u uži izbor i na Emzinovoj fotografiji godine u Ljubljani (SLO), gdje je od preko tisuću fotografa bila izabrana među dvadeset najboljih. Na Festivalu Rovinj Photodays 2014. godine je u od slovenskih autorica i autora bila najbolje plasirana u kategoriji ‘Akt’, a u ‘Arhitekturi’ treća. Za svoje radove je više puta bila nagrađivana, primila je nekoliko pohvala i priznanja na raznim foto natječajima. U Momjanu (HR) na Festivalu Vizura Aperta 2014 je bila članica strukovnog žirija. Njene fotografije su našle mjesto i u kalendaru za 2015. godinu »Barokna sinestezija«, kojeg je izdao Zavičajni muzej Poreštine sa podrškom Istarske županije i Upravnog odjela za kulturu. Do sada se Slavica Isovska svojim radovima predstavila na jedanaest samostalnih i 36 kolektivnih izložbi u domovini i inozemstvu (Brtonigla, Buje, Celje, Čakovac, Firenca, Grimalda, Grožnjan, Ljubljana, Maribor, Momjan, Novigrad, Pazin, Rijeka, Sarajevo, Sežana, Štanjel, Vodnjan, Zagreb,…). Članica je Udruge fotografa Istre (UFI). Živi i radi u Istri. Slavica kaže da iako je fotografija neka reprodukcija realnog svijeta, ipak više voli drugačiju, nekonvencionalnu fotografiju, koja u sebi sadrži i sve sastojke tehnološkog vidika a ponajviše dobru ideju, misao i dušu. Slavica Isovska uvijek ostaje skromna osoba i vrlo dobra prijateljica ljudima oko sebe.

Krešimir Pletikosa

Rođen je u Zagrebu 1972. Fotografijom se intenzivno bavi poslijednjih 15-tak godina. Majstorski ispit za fotografa položio je 2013. godine. U Otvorenom učilištu Algebra organizira i vodi program obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu. Ujedno je i mentor navedenog programa. Koautor je u četiri knjige iz serije ‘Fotografiranje i obrada fotografija’ (Portreti, Putovanja, Pejzaži i arhitektura, Sport i vjenčanja) izdane 2009. Osnivač je i glavni urednik portala Fotogard.com, te osniva i predsjeda fotografskom udrugom Fotogard. Svojim fotografijama ulazi u finale fotografskog natječaja Rovinj Photodays 2010. u Slobodnoj temi, dok mu je fotografija u kategoriji Priroda pohvaljena. Fotografije objavljuje u raznim domaćim i inozemnim časopisima.

Dušan Grbac

rođen je 1960. godine u Rovinju, 1975. počinje se baviti fotografijom. Oprema svoj foto laboratorij za crno bijelu fotografiju i sve do 1982. godine radi sam, za svoj ‘gušt’. 1982. godine postaje članom foto-kluba (bivšeg) “Rovinj” te u slijedeće četiri godine najintenzivnije sudjeluje na izložbama i dobiva zvanje fotoamatera II klase. 1985. Nakon rođenja prvog , a potom i drugog djeteta, prestaje s bavljenjem fotografijom. 1998. obnavlja opremu i ponovo se aktivira foto-laboratorij te radi u njemu sve do 2004. kad prelazi na digitalnu fotografiju i nastavlja u digitalnoj eri… (do daljnjega).

Preuzimanje: Pravilnik – 5. Photocity – 2015.

www.parentium.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.