Otvorene prijave za priznanja i nagrade Grada Pazina za 2010. godinu

Komisija za priznanja i nagrade Gradskog vijeća Grada Pazina obavještava cijenjene građane i organizacije da zaključno do 8. travnja 2011. godine mogu dostaviti svoje prijedloge za dodjelu priznanja i nagrada Grada Pazina za 2010. godinu, kao i prijedlog za proglašenje počasnog građanina Grada Pazina.

Kriteriji za dodjelu priznanja su:
a) za fizičke osobe
– da se radi o istaknutim osobama koje su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim znanstvenim, kulturno-umjetničkim, pedagoškim, sportskim, humanitarnim ili drugim javnim radom dali trajan doprinos i ostvarile izuzetne rezultate trajne vrijednosti na unapređenju stanja i razvitku pojedine oblasti odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj promidžbi Grada,
– da se radi o pojedincima koji u svojoj radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog čovjeka,

b) za pravne osobe
– da su ostvarile izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u ukupnom gospodarskom ili društvenom razvitku Grada, Županije i Republike Hrvatske kao i doprinos međunarodnoj promidžbi i ugledu Grada, za kvalitetan i prepoznatljiv dugogodišnji kontinuirani rad u pravilu za razdoblje od 25, 50, 75, 100 ili više jubilarnih godina.

Pravo predlaganja kandidata za dodjelu priznanja i nagrada imaju Gradsko vijeće, Gradonačelnik Grada Pazina, Komisija za priznanja i nagrade, Vijeća mjesnih odbora, političke stranke, vjerske zajednice, udruge i druge pravne i fizičke osobe sa sjedištem odnosno prebivalištem na području Grada Pazina.

Prijedlog za dodjelu priznanja i nagrada dostavljaju se Komisiji za dodjelu priznanja i nagrade Gradskog vijeća Grada Pazina, koja sastavlja konačni prijedlog i upućuje ga Gradskom vijeću koje donosi Odluku o dodjeli priznanja i nagrada Grada Pazina.

U pogledu podnosioca prijedloga za dodjelu nagrada i priznanja nema ograničenja.
Svoj prijedlog ovlašteni predlagači dostavljaju na unificiranom obrascu s obrazloženjem.

Obrazac je objavljen na web stranici Grada Pazina www.pazin.hr a može se preuzeti u Uredu Grada na adresi Pazin, ul. Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10.

Uvjeti, kriteriji i postupak za dodjelu priznanja i nagrade uređeni su Odlukom o priznanjima i nagradama Grada Pazina („Službene novine Grada Pazina“ broj 15/04. i 21/09.).

pazin.hr

6 komentara na “Otvorene prijave za priznanja i nagrade Grada Pazina za 2010. godinu”

 1. lid napisao:

  pretpostavljan da je i ovo već riješeno i namješteno, kao i u otsalim slučajevima

 2. Pazinjannn napisao:

  :-DD A nego.. Te nagrade uglavnom dobivaju oni koji se znaju sa onim ki ih dodjeljuje.

  1. TiJaPaganini napisao:

   Dakle, ako poznaješ bilo koga iz komisije, makar iz viđenja, iz prolaza ili znaš otprilike tko je (onako po imenu), natječaj je namješten?
   Previše ste zluradi.

 3. Pazinjannn napisao:

  Gdje sam spomenuo “iz viđenja”? Jest da nisam dobro definirao smisao riječi “poznati”, ali nemoj pretjerivat. Znan osobno situaciju kad je neki dobi nagradu zato ča se neki s njin u rodu zna se nekin od tamo, ki god da bi. Ne mora nužno bit neki iz komisije, nego očito neki ki ima moć ili autoritet da utječe na to. Normalno, ni sve namješteno, ali kadšto se zna nać neki slučaj. I ča je najgore to ni tragično, nego smješno.

 4. TiJaPaganini napisao:

  Sve OK, nemoj to uzimati osobno jer moj komentar nije ni zamišljen takvim. Ali, pazi ovo:
  1. “Te nagrade UGLAVNOM dobivaju oni koji se znaju sa onim ki ih dodjeljuje”
  Dakle, u principu se dobiva preko veze.
  i onda:
  2a. “Znan osobno situaciju kad je neki…” – 1x znaš situaciju.
  2b. “Normalno, NI SVE namješteno, ali KADŠTO se zna nać neki slučaj…”
  Kadšto…
  http://www.datoteka.com/rjecnik/bhs-en/k/kadsto.html
  Ponekad.
  O tome sam govorio kad sam rekao da je ovdje uglavnom previše zluradosti. “Kadšto” bude i neki pozitivan komentar :)
  Ugodna večer. :)

 5. Pazinjannn napisao:

  Ne treba mi riječnik da bi (sa)zna značenje riječi “kadšto”, jer tada je nebin ni upotrijebi.

  Odgovori:

  1. Ok, tu san forši malo pretjera ili nedovoljno razjasni, ali iza komentara:“Normalno, NI SVE namješteno, ali KADŠTO se zna nać neki slučaj…” i dalje stojim.
  2a. Ja san reka da ja znan jedan slučaj, ča ne znači da ih nema više, jel?
  2b. Nisi moga za to govorit da ima previše zluradosti, zato jer je tvoj komentar bi prije mojeg zadnjeg, ča znači da se ne odnosi na njega, nego, ako da, na prvi komentar.

  Uglavnom, mislim da je smisao tu – te nagrade ne dobiva UVIJEK onaj koji ih zasluži, a ča bi treba bit kao neki cilj. No, tu zapravo nisan niš pametno reka jer se uglavnom sve namješta tako da ono..

  Ugodna večer i tebi :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.