Otvorenje izložbe Speleološko ronilačke ekspedicije Pazinska jama 2015

2Voditelj speleološko ronilačke ekspedicije “Pazinska jama 2015” Mladen Jekić, ujedno i tajnik SD “Istra” iz Pazina, sinoć je pred dobro popunjenom dvoranom “Istra” u Spomen domu otvorio izložbu nazvanu po nedavnoj ekspediciji koja se u našem gradu održavala sredinom travnja. U njoj je sudjelovalo 28 speleologa redom iz SO Velebit Zagreb, SO Liburnija Zadar, SO Željezničar Zagreb te naše “domaće” snage predvođene SD Istra, SD Buje, SD Ćićarija, SU Pula, SK Had Vrsar.

Hrabri speleoronioci koji su prvi put nakon 40ak godina zaronili u novo istraživanje naše Jame, vrhunski su profesionalci: Vedran i Branko Jalžić i Petra Kovač-Konrad svi iz SO Željezničar Zagreb te Antonio Ciceran iz SK Had. Gosti speleolozi bili su biolog i ekolog, meksikanac Efrain Chavez te Davide Crevatin iz C.G.E.B. Trieste što je cijelu ekspediciju učinilo međunarodnog karaktera.

Odgovarajući na pitanja iz publike nakon projekcije kratkog filma, saznali smo da su speleološki ronioci željni nastaviti istraživanje naše Jame, koje se temelji na volonterizmu, ali naravno sve ovisi i o financijskoj potpori raznih institucija.

Izložba je otvorena do 14.06. u hodniku kod gradske knjižnice, a osim fotografija, možete pogledati i novonastale nacrte Pazinske jame.
Izložbu je financirao Grad Pazin povodom proslave Dana Grada.

Ovdje možete pogledati film kojeg smo jučer gledali uz komentare Mladena Jekića.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.