Otvoreno pitanje komisiji za nagrade i priznanja Grada Pazina i predsjedniku Gradskog vijeća

Uvaženi,

na Javni poziv Grada Pazina glede predlaganja kandidata za nagrade i priznanja grada Pazina, Školski odbor Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin uputio je prijedlog da se Grb grada Pazina ( 1. po rangu priznanje ) u 2019. godini dodijeli Josipu Šikliću, prof., dugogodišnjem djelatniku i ravnatelju ove renomirane i iznimno cijenjene odgojno-obrazovne institucije. Čovjeku koji je iznimni pedagoški djelatnik i koji je svojim prosvjetnim, humanističkim, znanstveno istraživačkim, kulturnim i općenito javnim djelovanjem trajno zadužio grad Pazin i njegove građane. Čovjeku koji je uz sve to zajedno sa časnim pripadnicima pazinskog bataljuna 154. brigade HV na ličkoj bojišnici stao u obranu Domovine.

Sve je to Školski odbor jako dobro i iscrpno obrazložio, argumentirajući na taj način prijedlog da se upravo prof. Šikliću u godini u kojoj odlazi u zasluženu mirovinu dodjeli Grb grada Pazina.

Poznavajući dugogodišnji trud i djelovanje prof. Šiklića kao hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg Predsjednika  Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata Pazinštine i mi smo kao branitelji jednoglasno podržali prijedlog Školskog odbora.

 

Zabrinjavajuće je stoga da je Komisija za priznanje i nagrade Gradskog vijeća Pazina ( sastav komisije objavljen je na web stranici grada Pazina) jednoglasno odbila prijedlog Školskog odbora Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile uz jedino obrazloženje kako je prof. Šikliću već 1999. godine dodijeljena Nagrada grada Pazina ( 3. po rangu priznanje).

 

Zanima nas stoga predsjedniče i članovi komisije:

 1. Da li znate da Odlukom o priznanjima i nagradama grada Pazina činjenica kako je nekome već ranije uručeno gradsko priznanje, ne predstavlja zapreku da mu se dodjeli drugo priznanje, naročito ne ono višeg ranga, i naročito ne nakon 20 godina daljnjeg intenzivnog rada?
 2. Koji je Vaš stvarni motiv i razlog odbijanja argumentiranog i opravdanog prijedloga Školskog odbora jedne ovako renomirane odgojno obrazovne ustanove?
 3. Da li Vam slučajno pored svega, iscrpno navedenog i argumentiranog u prijedlogu Školskog odbora smeta činjenica da je prof. Šiklić Hrvatski branitelj sa prve crte ličke bojišnice ili možda opetovano (demokratskim putem) izabran i odlično obavlja funkciju Predsjednika Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata Pazinštine?
 4. Zanima me na kraju krajeva kolike su Vaše stvarne stručne kompetencije i reference potrebite za mjerodavno i argumentirano ocjenjivanje nečijeg pedagoškog, znanstvenog, povijesnog, kulturnog pa općenito i javnog doprinosa Gradu Pazinu kao društvenoj zajednici njegovih građana.
 5. Da li Vam je ipak, barem malo nelagodno zbog činjenice da Vam je Nastavničko vijeće GSŠ Jurja Dobrile uputilo protestno pismo u kojem između ostalog navodi i neka ovdje izrečena pitanja? Govorimo o Protestnom pismu potpisanom od strane 44 člana Nastavničkog vijeća jedne od najboljih srednjoškolskih ustanova u Hrvatskoj.

 

Predsjedniče Gradskog vijeća,

da li je moguće da se o Prijedlogu školskog odbora na temu dodjele priznanja prof. Josipu Šikliću i Protestnom pismu cijelog Nastavničkog vijeća ( a koje je upućeno i Vama)  neće raspravljati na Gradskom vijeću, već će jedna takva Odluka biti naprasno i bez argumenata odbijena od strane Komisije za priznanja i nagrade Gradskog vijeća?

 

Gradski vijećnici,

zar ćete zaista dozvoliti da bez argumenata i rasprave odbacite prijedlog Školskog odbora i Protestno pismo Nastavničkog vijeća poznate  i u svijetu priznate Pazinske gimnazije?

 

Grupa građana

DOKUMENTI

Prijedlog GSŠJD
https://www.ipazin.net/wp-content/uploads/prijedlog-gimnazije.pdf
Prijedlog gimnazije

Odgovor komisije
https://www.ipazin.net/wp-content/uploads/odgovor-1.pdf
Odgovor komisije

Protest GSŠJD
https://www.ipazin.net/wp-content/uploads/protest-škole.pdf
Protest škole

Članak iz Odluke o priznanjima i nagradama Grada Pazina
https://www.ipazin.net/wp-content/uploads/Grb-Grada-Pazina-Članak-3.pdf
Grb Grada Pazina Članak 3

34 komentara na “Otvoreno pitanje komisiji za nagrade i priznanja Grada Pazina i predsjedniku Gradskog vijeća”

 1. Ratko napisao:

  Sramotno i tužno

 2. Anonimno napisao:

  sramota

  zajebano je ne bit član ili baren simpatizer vladajuće kaste

  neka reče ki ča će, ali ovo je postalo huje nego u bivšemu sustavu

  1. Anonimno napisao:

   neka rece ki ca ce ali mi se para da farkas ni u vladajucoj kasti

   1. Marconi napisao:

    U pravu si on je Milohanićev, a neka reče ki ča će on je u posljednjem mandatu bezbroj puta pokaza da je lojalan vladajućoj koaliciji ( pogledaj malo snimke sjednica i način glasanja kod važnih tema tipa Kaštijun i sl.). U ostalom on je iznjedrio iz skuta IDS-a.

    1. Anonimno napisao:

     Bitnije od tega je ki ima većinu u Komisiji.

     1. Marconi napisao:

      pročitaj si još jedanput Odgovor Komisije.

     2. Anonimno napisao:

      Jesan, ča s tin? Jasno je da odluka nije utemeljena na pravilniku i zdravom razumu, nego na osobnom animozitetu sukladno kasti kojoj pripada, bija on član ili ne.

 3. Anonimno napisao:

  Oko dosta stvari se sa Šiklićem nisam i neću nikada složiti, neke mu stvari čak i zamjeram, ali ovo stvarno nije zaslužio, i to baš u ovom njegovom životnom trenutku. Sramota. Nadam se da Vijeće nešto može napraviti po tom pitanju.

 4. Z napisao:

  Predsjednik komisije je Zeljko Farkas.
  Odluka je jasna. Nije dobio ovu nagradu jer je dobio vec prije. Nepotrebna rasprava.

  1. Anonimno napisao:

   Odluka je jasna, ali nije opravdana. Nagradu je dobio prije čak 20 godina. Od tada je napravio još jako puno i velikih stvari, a ovo mu može biti ujedno nagrada za životno djelo. Zar toliko malo cijenimo ljude koji su toliko doprinijeli Pazinu? On nije bio samo ravnatelj škole, napravio je puno više od toga. Stavljamo ga u rang drugih koji su par godina nešto radili i nestali. Ovaj cijeli život radi stvari od javnog i gradskog interesa.

   Uopće ne kužin zašto bi broj nagrada bio limitiran, osim da dobije više od jedne za jednu te istu stvar. Uostalom, dobijao je on i puno drugih nagrada.

   Zašto sportaši dobijaju tolike? Ajmo im dati samo jednu i gotovo.

  2. Ana napisao:

   Niža ( po rangu) nagrada nikad ne iskljucuje visu. Barem nije nigdje u propozicijama navedeno.

  3. Franjo G. napisao:

   Odluka definitivno nije jasna. Nije utemeljena na Odluci o priznanjima i nagrada Grada Pazina ( S. N. GP 15/2004. i 21/09.), a jednako tako je nestručna i neutemeljena Obavijest i argumenti o neprihvaćanju prijedloga koji je Komisija upurtila GSŠ Jurja Dobrila.

   Evo ti i cijeli sastav komisije (skinuto sa stranica Grada)
   1. ŽELJKO FARKAŠ, predsjednik
   2. RIGO SERĐO, potpredsjednik
   3. ATILIO ŠUJEVIĆ član,
   4. PAOLO JURČIĆ član,
   5. MARTIN FERENČIĆ član.
   E pa sad uzmi protestno pismo Nastavničkog vijeća točku 3. pa razmisli zašto nastavničko vijeće opravdano sumnja u kompetencije komisije.
   Najžalosnije je da tih pet ljudi odlučuje o tako značajnoj stvari za Grad Pazina. Komisija je Odbila prijedlog Školskog odbora GSŠ J. Dobrila. Gradsko vijeće, koje kao predstavničko tijelo o tome Odlučuje u ime nas građjana, da nije objavljeno na i.pazinu ne bi imalo pojma i o prijedlogu Školskog odbora ne bi ni raspravljalo ( vidi materijale za sjednicu Vijeća).
   Slična je režirana situacija bila unatrag par godina kada je za nagradu također predložen zaslužan građanin S.M., ali je tada Gradsko vijeće imalo dovoljno mudrosti da ne prihvati mišljenje svoje komisije već je o kandidatu rapravljeno na sjednici vijeća i donijeta pozitivna Odluka.

   I da zaključim stav i obrazloženje Komisije nemaju uporište u Odluci o priznanjima i nagradama Grada Pazina, a trebali bi imati.
   Stručne kompetencije članova Komisije glede tumačenja odredbi Odluke o priznanjima i nagrada grada Pazina, a posebno u svezi procjenjivanja i valorizacije svekolikog javnog djelovanja i ukupnog doprinosa profesora Josipa Šiklića Gradu Pazinu su u najmanju ruku upitne.
   Konačnu Odluku o prijedlogu Školskog odbora i stavu Nastavničkog vijeća trebalo bi u konačno donijeti Predstavničko tijelo građana našega Grada.

   1. ča_je_siguro_je_siguro napisao:

    da ni to komisija za najlipše uređeni izlog? forši su šiklića prijavili na krivi natječaj?

 5. . napisao:

  Par informacija:

  Članak 18.
  Odluku o dodjeli priznanja u skladu s
  ovom Odlukom donosi Gradsko vijeće.

  Kriteriji za dodjelu priznanja su:
  a) za fizičke osobe
  – da se radi o istaknutim osobama koje
  su svojim kontinuiranim i izuzetno značajnim
  znanstvenim, kulturno-umjetničkim,
  pedagoškim, sportskim, humanitarnim ili drugim
  javnim radom dali trajan doprinos i ostvarile
  izuzetne rezultate trajne vrijednosti na
  unapređenju stanja i razvitku pojedine oblasti
  odnosno izuzetan doprinos međunarodnoj
  promidžbi Grada,
  – da se radi o pojedincima koji u svojoj
  radnoj i životnoj sredini uživaju ugled uzorna
  djelatnika i stručnjaka te čestitog i vrijednog
  čovjeka,

  Članak 3.
  Grb Grada Pazina, kao najviši izraz
  priznanja Grada Pazina dodjeljuje se pravnim
  osobama za ostvarene izuzetne poslovne i druge
  rezultate trajne vrijednosti u ukupnom
  gospodarskom ili društvenom razvitku Grada, za
  prepoznatljiv dugogodišnji kontinuirani rad u
  pravilu za 25, 50, 75, 100 i više jubilarnih
  godina, javnim i drugim ustanovama, lokalnim
  jedinicama, državnim tijelima i drugim
  institucijama za izniman doprinos u promicanju
  položaja, ugleda i razvitka Grada Pazina sa
  drugim tijelima i institucijama, za osobite
  uspjehe u razvoju društvenih odnosa,
  demokracije, kulturnom i humanitarnom
  djelovanju, te pojedincima, stvaraocima, gostima
  i prijateljima Grada Pazina za učinjena dobra u
  promicanju mira i ljudskih prava, za njihove
  izuzetne zasluge ili za posebne napore i
  rezultate, kad svojim činom, djelom ili
  višegodišnjim radom i plodnom suradnjom
  trajno zaduže Grad Pazin, bez obzira na područje
  javne djelatnosti na kojem se to ispoljilo.

  https://www.pazin.hr/baza/documents/SN_15_2004.pdf

  I nigdje ne piše da se ne može dobiti Grb Grada Pazina, ako je već dobio Nagradu prije 20 godina. Dapače. Prema ovim kriterijima i obrazloženjima, mislim da je prof. Šiklić to zaslužio, iako se do sada Grb u pravilu nije dodjeljivao fizičkim osobama.

 6. N napisao:

  Mnogi će reći, a oni koji s njim rade i potvrditi, da njegovo radno vrijeme nije 8 sati dnevno, ni 40 sati tjedno. Njegovo radno mjesto je njegov životni poziv…kojem pristupa s velikim žarom i velikim entuzijazmom, pa i na pragu odlaska u mirovinu.
  GSŠJD je ponos Pazina ( i Istre). Prepoznatljiva je i puno šire, a mislim da to nitko neće osporiti, velikim dijelom zaslugom ravnatelja prof. Josipa Šiklića.
  Možda da se napravi jedna anketa, pa da i građani mogu izraziti svoje mišljenje.
  Nadam se da ta odbijenica nije gotov čin.

 7. suzi jasic napisao:

  Pozdrav, jutros mi je rečeno da će danas na sjednici Gradskog vijeća po ovoj točki biti podnesen amandman svih klubova da se odluka izmijeni i prof. Šikliću dodijeli priznanje. Ja sam, na žalost, odsutna zbog ranije dogovorenog poslovnog puta, ali podržavam ovo i drago mi je da će prof. Šiklić ipak dobiti zasluženo priznanje. Nadam se da osjećaj neće biti gorak jer ne bi trebao. Svaka čast GSSJD u svakom smislu.

  1. Franjo G. napisao:

   Ajde nadajmo se da si u pravu i da imaš pravu informaciju.
   Podržavan takvo razmišljanje gradskih vijećnika, a obzirom da će amandmanom odluka dobiti na težini.
   Osobno podržavam prijedlog Školskog odbora.

   Mislim da je i i.pazin pokretanjem ove rasprave učinio ispravnu stvar pa mu čestitam.

   1. Zenga napisao:

    Jadno li je vijece kojem ulica diktira odluke.

    1. Anonimno napisao:

     Ta “ulica” je izabrala te vijećnike i ti vijećnici MORAJU zastupati njihove stavove. Ali nekim vijećnicima i nije trebala “ulica” da bi tako reagirali.

     Jadno je da uopće moralo doći do protesta i reakcije “ulice” za takvu stvar.

 8. Anonimno napisao:

  Milohanića more bit sran za govor koji na ovu temu ima na Vijeću. Iznosit osobne frustracije kao argument protiv nagrade pokazuje da ni 20 godina iskustva u lokalnoj upravi i politici ni dovoljno za bit čovek i izdignut se iznad osobnih animoziteta, gledat širu sliku i sav rad Šiklića. Zamjerke na njegov rad u školi ima više nas (nema tega ravnatelja koji će svima odgovarat), ali to niti malo ne umanjuje njegov ukupan dugogodišnji doprinos renomeu škole i svim drugim aktivnostima koje radi.

 9. hm napisao:

  Valter je mogao i trebao to ljepše reć i definitivno je suvišno bilo osobno iskustvo.
  No, predlažem nadležnima da pročešljaju dobro ove pravilnike da nam se ne događaju apsurdi slični Zagrebačkom dodjeljivanju počasnih doktorata.
  Malo smo mjesto, nema svake godine toliko zaslužnih za nagradu, većina će ipak doći na red, ali da se jasno zna za što ide nagrada, a za što Grb, da ti počasni činovi zadrže svoj smisao.

 10. hmhm napisao:

  GSSJD je zaista ponos Grada, i to zaista jest kvalitetna škola prema svim kriterijima, ali ipak se mora spomenuti kako je mnogo lakše raditi s “probranim društvom” nego s cijelom populacijiom i ono što se dotičnom ravnatelju mora zamijeriti jest da sustavno ukida trogodišnje i zanatske smjerove, a i ovaj jedan jedini koji je ostao isključuju iz svih svojih super aktivnosti i projekta.
  Nije lako, ali je definitivno lakše raditi s najboljima i biti najbolji.
  Za našu je djecu to dobrobit, ali zbog toga druge škole pate i strašno opada njihova kvaliteta te nastaju velike razlike među ljudima već u toj dobi.

  1. Ana Matić napisao:

   Poštovani(a) hmhm, zanatski smjerovi nisu nikad ni postojali u ovoj Školi, već industrijski smjerovi (istine radi). Što se tiče ukidanja tih smjerova, treba ipak poznavati način kako se pojedini smjerovi, odnosno zanimanja dobivaju ili ukidaju.

   Dakle, upis u program ili zanimanje će nadležno Ministarstvo ukinuti u slučajevima kada par godina za redom to zanimanje ne upiše dovoljan broj učenika (koliko je bilo predviđeno planom upisa), pa se to desilo najprije sa strojarskom strukom a zatim i s prodavačima.

   Naravno da se u tim slučajevima u Školi razmatra koje novo zanimanje bi bilo zanimljivo učenicima, vodeći računa i o privredi Pazinštine (!!). Tako je uz veliki napor Škola uspjela, umjesto zanimanja prodavač, dobiti verifikaciju za novo zanimanje – komercijalist.
   Statutom Škole (koji je objavljen i na web stranici) utvrđena su sva zanimanja za koja Škola ima verifikaciju (još iz 1993. godine). Dakle, ni jedno zanimanje nije ukinuto, a kada se ukaže interes i potreba za upis tih zanimanja, ona će se ponovo aktualizirati.

   Što se tiče isključivanja učenika iz aktivnosti i projekata, iz svojeg dugogodišnjeg staža u ovoj ustanovi, ne mogu se nikako složiti s tim zaključkom. Dapače, nastoji ih se, kad god je to moguće i kad oni iskažu interes i volju, uključiti u sve aktivnosti koje se organiziraju.

   1. hmhm napisao:

    hmhm…terminologija je nebitna, zna se na što ste mislilo.
    Nadam se da se smjerovi uvode i ukidaju na način kako ste opisali. Malo mi je neobično da nema dovoljno zainteresiranih za trogodišnje smjerove, ali vjerovati ćemo vam.
    Čisto mi je bila zanimljiva poveznica Vašeg odličnog projekta Na naš način te istovremenog izleta učenika E3 razreda. Vjerujem da ćete to objasniti na način da su oni na taj način bili uključeni u projekt i nagrađeni izletom baš taj dan. :-)

    1. Ana Matić napisao:

     Na Vama je da vjerujete ili ne, ja se sigurno nebih ovako javno, imenom i prezimenom javila kad ne bih bila s time upoznata. A što se tiče zainteresiranosti učenika za trogodišnje programe, dovoljno je malo popratiti rezultate prijava i upisa u prvi razred srednje škole. Već desetak, a možda i više godina, mahom nestaju obrtnička i industrijska zanimanja u istarskim srednjim školama jer nema zainteresiranih za upise.
     Što se tiče projekta Na naš način, pretpostavljam da Vam nije poznat način pripreme i realizacije. Barem dva mjeseca prije održavanja projekta učenici su upoznati i SVI KOJI TO ŽELE mogu se prijaviti za bilo koje radno mjesto u školi (profesora, ravnatelja, bibliotekara, administrativnu službu, pomoćno-tehničku službu …), ili se pak (u dogovoru s razrednikom ili voditeljem) odluče za posjetu nečemu što je vezano za struku ili određeni predmet, i bez obzira što ćete se, vjerojatno na to nasmijati (!!!!) i to je dio tog projekta.

 11. Franjo G. napisao:

  Prije svega mislim da je ova rasprava na i.pazinu zaista dobra, argumentirana i kulturna. Dakle uz dužno međusobno poštovanje sudionika rasprave, ali i ostalih aktera, pa je prema tome nikako ne bi trebalo etiketirati kao “raspravu ulice”, već, više, raspravom zainteresirane javnosti.
  U svakom slučaju cijela je ova rasprava primjerenija, stručnija, kulturnija i argumentiranija od rasprave vijećnika Valtera Milohanića. U svom poznatom stilu ” neartikuliranog govora u sekvencama” vijećnik Milohanić opetovano dokazuje da nije dorastao jednoj tako ozbiljnoj i odgovornoj zadaći. Njegova, moguće opravdana misao koja ukazuje na potrebu razvoja i implementacije novih odgojno obrazovnih programa prilično je nejasno iskomunicirana, a njegova kritika upućena na krivu adresu.
  Svojim nastupom također pokazuje da baš i ne barata činjenicama oko same Odluke o priznanjima i nagradama Grada Pazina, kao i podacima o do sada dodijeljenim Grbovima Grada Pazina. Kao naj dugovječniji vijećnik u Gradskom vijeću Pazina, trebao bi se bolje pripremiti za sjednicu Vijeća i ne iznositi poluistine. Odluka o priznanjima i nagradama grada je službeni dokument i njegove se odredbe, a dakle i kriteriji imaju poštivati dokle god su na snazi, one su obaveza i za predlagače i za Komisiju i za gradske Vijećnike i ne mogu biti plod percepcije pojedinca. Propisana je i procedura izmjene i dopune akata pa je svima, a što znači i Milohaniću otvorena ta mogućnost.
  Što se tiče Valterovih stavova oko Školskog odbora kao predlagača ( osoba po njemu ne može biti predložena iz firme u kojoj radi) oni su u konkretnom slučaju dijametralno suprotni njegovim stavovima prilikom predlaganja i izglasavanja sličnih Odluka u nekim drugim situacijama kada je zdušno podržao prijedloge za kandidate koji su dolazili iz tvrtke. Ne mislim pri tome da prijedlozi nisu bili opravdani, već samo na različitost Valterovog pristupa istom pitanju.
  Mogu se složiti da je o Obrazovnim programima u GSŠ JD ponovno potrebno razgovarati, provesti dubinsku i cjelovitu analizu, ali se neću složiti s informacijom da se to do sada nije radilo.
  Svi koji poznaju ovo područje društvenog djelovanja znaju da se je ova institucija razvijala i transformirala preteći opće društvene trendove ( naročito na području pazinštine).
  U ljetopisima Pazinske gimnazije takva se gibanja može vrlo jasno uočiti i pratiti.
  Idemo dakle mi kako neki kažu “ulica” ( ja mislim društveno svjesni građani) otvoriti raspravu o tome koje Obrazovne programe pokrenuti u GSŠ JD, a da budu istovremeno usklađeni sa zahtjevima i potrebama učenika i njihovih roditelja, ali i sukladni potrebama gospodarstva, prije svega pazinštine i Istre. Naravno sa svime onime što takvi projekti nose ( učionice, nastavna sredstva i pomagala, kabineti, praktična nastava, zapošljavanje).
  Nekada je temelje razvoja ovog dijela Istre bila kemijsko-tekstilna industrija ( Pazinka, Istraplatika, Istranka) industrija građevinskog materijala i građevinastvo ( Kamen, Istarske ciglane Cerovlje, GRO V.Gortan), te poljoprivredno prehrambena industriija (SOUR PPK Pazin sa Purisom, Agropazinom, Agrocoopom, Istracommerceom). Tada smo školovali kemijske tehničare, tkalce, prelce, keramičare, tesare, tokare, kamenoklesare i naravno oduvijek gimnazijalce).
  Idemo gospodarstvenici, poltičari, javni i društveni djelatnici, građani ulice i oni koji to nisu jasno reći na čemu danas temeljima razvoj grada Pazina i pazinštine te potrebama tog i takvog razvoja prilagoditi Obrazovne programa u GSŠ Jurja Dobrile.

  Unatoč svemu iskrene čestitke svim laureatima, ali i gradskom vijeću na prilično dobro izbalansiranom rješenju.

  Zagoru jedna prijateljska i dobronamjerna poruka:
  Sjedni ponekad pred PC pogledaj svoje nastupe na sjednicama vijeća, analiziraj, usporedi, donesu zaključke i ponekad se korigiraj.

  1. Anonimno napisao:

   Rezimirano – Milohanić je ******* nedorasla ulozi vijećnika, a GSŠJD stvarno treba reformu smjerova i usmjerenja. Ako to ne provede novi ravnatelj, izgubit ćemo još generacija i generacija.

   1. Marconi napisao:

    Slažem se, ali obrazovanje primjereno strukturi našeg gospodarstva, a odgovor na to pitanje trebaju dati gospodarstvenici, pedagoška struka pa i politika. Kakva je politika daljnjeg gospodarskog razvoja Pazina i pazinštine osnovno je pitanje. Odgovor na isto mora definirati obrazovanje u GSŠ JD.
    Razmislimo svi zajedno je li to industrija građjevnog materijala, poljoprivreda, infomatika i elektronika, komunikacije, metaloprerađivačka, obrti i zanati, turizam i ugostiteljstvo, trgovina. Koje je mjesto i uloga Pazina kao formalnog sjedišta županije u implementaciji javne uprave, kulture i sl.
    Za koje zanimanje školovati mladog čovjeka, a da ostane i ima perspektivu u Pazinu i Istri?
    Kada na to odgovorimo sve je drugo puno lakše.
    Tu nan trebaju glave skupa.

 12. mlazni napisao:

  Srednjoškolci su osvojili državno prvenstvo u košarci ali ipazin izgubljen u vremenu to ne shvaća.

  1. Zenga napisao:

   Cestitke kosarkasima i njihovom profesoru koji ih trenira. A kakve to veze ima s ravnateljem?

  2. Marconi napisao:

   Sve čestitke košarkašima i njihovim trenerima.
   Bravo.

  3. Anonimno napisao:

   jeb**** te košarka više, naporni ste u 3pm

   svaka čast na uspjesima, ali to je samo sport, sporedna stvar, koja neće kruha najest tu dicu kad fine školu

   jedan dan će neki skužit koliko previše vremena i nastave dica gube zbog tega umesto da se vade nešto korisno, ali će za njih bit kasno

 13. Đemo napisao:

  Odvratan osjećaj slušati Valterove nebuloze iz prvog reda i gledati predsjednika Gradskog vijeća Grada Pazina koji na izrečeno ne reagira.
  Bljak!

  1. Anonimno napisao:

   To da Šikić više simpatizira i preferia gimnazijalce i gimnazijske smjerove u odnosu na druge je opće poznata i dugogodišnja činjenica koju će potvrditi mnogi. To mu nije bilo dobro, ali sutra nakon njega more doć i neki suprotan. S obzirom na njegovu struku, to mu i nije toliko za zamjeriti, jer nije baš dojam da je to bilo na osobnoj ljudskoj razini, već profesionalna deformacija. Osim toga, neosporna je činjenica da u tim ostalim smjerovima stvarno prevladavaju učenici lošijih znanja, sposobnosti i ponašanja. Dalo bi se o tome diskutirati, nije crno-bijelo.

   Ali bez obzira na to, ovakav istup Milohanića je bio jako ružan, i govori više o njemu nego o Šikliću, jer sve rečeno je marginalno u odnosnu na ukupan njegov značajan doprinos školi općenito i svemu ostalome što je radio tijekom života u Pazinu,.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.