Ove godine prvi put u sklopu Porečkog Delfina i vaterpolo turnir

Ove godine je prvi put kao nadopuna temeljnom programu plivačkog maratona Porečkog delfina održan i vaterpolo turnir na kojem su trijumfirali iskusni igrači Vaterpolo kluba iz Vrsara. Očito je lijepo vrijeme i velik broj treninga Vrsarana na njihovo rivi, gdje se i nalazi vaterpolski teren, ostavio traga na tehniku i kombinatoriku koju ovi igrači imaju, pa su od konkurencije vidno odstupali.

U finalu su igrali s ekipom Poreč I, koju vodi vremešni vaterpolski porečki djelatnik Valentin Babić, a uz porečko juniorsko-seniorsku ekipu nastupio je i mađarski plivač, koji se samoinicijativno uključio i pokazao kao pravo pojačanje. Porečani su bili bolji od ekipe naziva „Klinci s Ribnjaka“ iza koje se krije poznato plivačko ime Dinko Jukić, a za koju je među ostalim nastupio i pobjednik plivačkog Cro cupa Arsenij Beketov, bugarski plivački juniorski reprezentativac. Četvrto mjesto pripalo je pulskoj juniorskoj ekipi, koja je pokazala znatan potencijal, dok je peto mjesto pripalo drugoj ekipi Poreča. Igralo se je na dva poluvremena po pet minuta igre.

Nagrade najboljima je podijelio Valentin Babić, a turnir su organizirali u suradnji udruga Veliki mali čovjek iz Pazina i Klub za daljinsko plivanje i sportsku rekreaciju Poreč.

Rezultati:

A grupa: Vrsar – Pula juniori 5-1; Vrsar – Poreč II 6-2; Pula juniori – Poreč II 6-0

B grupa: Poreč I – Klinci s Ribnjaka 1-0 (na peterce); 2-3 ( na peterce) pripetavanje: Poreč I – Klinci s Ribnjaka 1-0

Utakmica za treće mjesto: Pula juniori – Klinci s Ribnjaka 3-4; Finale: Vrsar – Poreč I 7-1

Poredak turnira: 1. Vrsar; 2. Poreč I; 3. Klinci s Ribnjaka; 4. Pula juniori; 5. Poreč II

Tekst: Anton Finderle, Foto: Toni Erdfeld i Nikolina Rusac

© iPazin.net portal 2001. - 2024.