I ove godine “Žive jaslice u Svetom Lovreču”

Žive jaslice bit će uprizorene sedmu sezonu zaredom 18. i 26. prosinca ove, te 06.siječnja iduće godine, u vremenu od 17 do 20 sati, ako vremenski uvjeti budu dopuštali, obzirom da se velik dio događaja odvija pod otvorenim nebom.

Organizira ih skupina entuzijasta, uz pomoć lokalnog komunalnog poduzeća ‘Pazenatik’ te Općine Sv.Lovreč. U samim uprizorenjima bit će oko 150 kostimiranih sudionika koji će srednjevjekovni Sveti Lovreč pretvoriti’ u doba početka
prvog milenija. Jaslice u štalici sa Svetom obitelji bit će kao i dosad postavljene na placi ispred župne crkve u Sv.Lovreču. No, cjelokupni program odvijat će se unutar starogradskih bedema.

Bit će, kao i dosad novih pojedinosti, ali i novih lokacija u površinom najveće žive jaslice u Hrvatskoj. Spomenimo samo kako vrijedni volonteri zanimljive nove objekte od kamena i drva, radit će drevna krušna peć iz koje posjetitelji mogu odmah kušati kruh iz nje, čaj i kuhano vino vrijedne lovrečke domaćice dijelit će gostima…

Pokazat će se i vještine starih zanata, mnogo domaćih životinja, poznate iz vremena rođenja malog Isusa. Ove godine priredit će se i jedna novost koja se još nije vidjela na ovim prostorima i uklapa se u priču o rođenju malog Isusa. Kao i svake godine dosad, u župnoj crkvi vrijedni domaćini izložit će crlvene jaslice, a u obiteljskoj kući Maria Heraka gotovo 60 godine prikazuje u svom domu jaslice koje sa ljubavlju priprema za svoje goste.

Božićni sajam sa prigodnim asortimanom i autohtonim proizvodima, izložba fotografija kao i eksponati jaslica u galeriji ‘Placa’ bit će otvorena svim posjetiteljima. U drevnoj ulici kroz koje posjetitelji prolaze, ta na cijelom području ‘živih jaslica’ čut će se priigodna glazba, svirat će i lovrečke nedavno obnovljene orgulje, a i zborovi pjevača božićnim pjesmama pridonijet će ugođaju. Pozivamo sve ljude dobre volje da posjete Sveti Lovreč, jer je ovo pravi doživljaj za cijelu obitelj u blagdansko vrijeme.

Ulaz je kao i svih dosadašnjih godina, besplatan.

U prilogu mapa Svetog Lovreča i Živih jaslica i promo materijal, a novosti i program možete pronaći na stranicama www.zive-jaslice.com, kao i na facebook stranicama:
https://web.facebook.com/groups/jaslice/?fref=ts
https://web.facebook.com/Žive-jaslice-u-SvLovreču-938287229581264

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.