Ove nedjelje u Borutu se održava četvrti festival pješačenja

Četvrti po redu festival pješačenja održava se ove nedjelje, 8. listopada 2017. godine u Borutu s polaskom ispred željezničke postaje u Borutu.

Četvrti je to put da se na Dan neovisnosti obilježava Svjetski dan pješačenja po novooznačenim stazama s kojih pucaju predivni pogledi na cijelu središnju Istru sve do Ćićarije i Učke. Na inicijativu Općine Cerovlje te uz entuzijazam i trud pojedinih mještana Boruta, tijekom 2013. i 2014. nastale su dvije pješačke staze na području Boruta.

Za ovaj festival pješačenja predviđen je ruta od Boruta putem staze Sv. Kocijana do Paza i Boruta za sve sudionike. Staza je lagana, a predviđeno vrijeme hodanja je između 4 i 5 sati. Dužina kružne staze je oko 13 km. Nakon povratka u Borut dio grupe koja to želi, ići će preko staze Sv. Silvestra do Draguća i natrag do Boruta (cca 10 km). Hrana i piće su iz ruksaka, a vodič festivala će biti Sonja Levak (broj mobitela 091-6104-622) Napomena: prijavom na pohod svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje u pohodu; te da pristupa pohodu na vlastitu odgovornost. Organizator, Planinarsko društvo „Pazinka“ iz Pazina zadržava pravo promjene programa s obzirom na vremenske prilike i ostale nepredviđene okolnosti. Pokrovitelj manifestacije je Općina Cerovlje i Istarska županije – Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Planinarsko društvo „Pazinka“ Pazin

© iPazin.net portal 2001. - 2024.