Ove nedjelje nastavila se minibasket liga Pazinštine

2Ove je nedjelje, za Međunarodni dan žena nastavljena minibasket liga Pazinštine, projekt pazinskog košarkaškog kluba Ghia Staff, koje je doživjelo svoj drugi vikend, također punih tribina Školsko-gradske sportske dvorane srca Istre.

Bez obzira što je bio Međunarodni dan žena, djevojčice iz Ženskog košarkaškog kluba Pazin u dresovima boje karanfila od svojih su vršnjaka iz ekipe Pazina 2 doživjele poraz od 26-13, no i pokazale napredak u igri u odnosu na svoj prvi nastup otprije dva tjedna. Kolo su otvorili u međusobnom srazu Pazin 1 i Sveti Petar u Šumi, u kojoj su mali Supetarci pokazali grintu, no pobjeda od 29-10 je otišla na konto Pazinaca, koji ipak imaju ponešto više košarkaškog staža među obručima. Najglasniju podršku pružali su roditelji i poznanici djece iz Karojbe, no mali Tinjanci su se pokazali vještijima te upisali još jednu pobjedu (40-14).

Tribine su ponovno cijelo vrijeme susreta bile prilično ispunjene, prodefiliralo je oko stotinjak gledatelja, čak i ponešto iše u odnosu na prvo kolo. Dokaz je to da ovakvi sportsko-rekreacijski projekti padaju na plodno tlo i pružaju dodatnu sportsku ponudu djeci iz manjih mjesta, a također lijepo je vidjeti da nastupi najmlađih privlače i njihove prijatelje i vršnjake u novi sportski pazinski sportski objekat.

Voditelj lige i spiritus movens Darko Lukšić uz trenere – dobre duhove Tanju Ančić i Nevija Ferenčića te trenera djevojčica Ivor Sirotića. Jedan od kurioziteta lige je i da su suci i ostali popratni poslovi i rad na semaforu odrađuju pretkadeti, čime s erazvija volonterizam kod najmlađih. Organizatori lige nadaju se da će ova liga prerasti u regionalnu istarsku ligu, a započele su i pripremne aktivnosti za organizaciju ljetnog košarkaškog kampa.

Raspored ostalih kola:

3. kolo: Pazin 2- Tinjan, Pazin 1 – Karojba, Sveti Petar u Šumi- ŽKK Pazin,
4. kolo: Tinjan- Pazin 1, Pazin 2- Sveti Petar u Šumi, ŽKK Pazin-Karojba.
5. Kolo: ŽKK Pazin-Tinjan, Sveti Petar u Šumi-Karojba, Pazin 2-Pazin

1. Prijašnji rezultati:

1. kolo: Tinjan – Sv Petar 18-8, Karojba – Pazin 2 11-20, Pazin 1 – ŽKK Pazin 40-12.

Poredak: Pazin 1 4 (+47), Tinjan 4 (+36), Pazin 2 4 (+22), Sveti Petar u Šumi 2 (-29), Karojba 2 (-35) i ŽKK Pazin 2 (-41).

Tekst: Anton Finderle

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.