Ove subote obilježava se Međunarodni dan prijateljstva

2Dana 3. kolovoza Grad Pazin će, kao nositelj projekta, u Društvenom centru „Veli Jože“ Pazin obilježiti Međunarodni dan prijateljstva. U večernjim satima, s početkom u 22 sata, održat će se alternativni koncert iza kina.

S ciljem izrade što kvalitetnijeg modela upravljanja u jutarnjim satima, od 10 do 12 sati, u Društvenom centru “Veli Jože” provest će se aktivnosti prijenosa znanja i iskustava s Društvenim centrom „Rojc“ iz Pule i Udrugom za mlade „Alfa Albona“ iz Labina. Dio gostovanja bit će usmjeren na prikaz primjera dobre prakse, dio na prezentaciju poteškoća i prijetnji, a završni dio susreta namijenjen je otvorenoj raspravi uz razmatranje mogućnosti buduće suradnje i prijateljstva.

Društveni centar „Rojc“ predstavit će Irena Boljunčić Gracin, koordinatorica Saveza udruga Rojc te Kristina Nefat, potpredsjednica Saveza udruga Rojc te će nam u svome predstavljanju govoriti o postupku osnivanja Saveza udruga Rojc, kriterijima i principima korištenja prostorija za udruge Rojca, o TEH (Trans Europe Halles) mreži, europskoj mreži 50 multidisciplinarnih nezavisnih kulturnih centara iz 20 zemalja EU-a koja vodi i koordinira niz kulturnih projekata te dr.
Irena Boljunčić Gracin djeluje kao koordinatorica SUR-a, ali i kao osnivačica pulske udruge „Čarobnjakov šešir“ te idejna začetnica i organizatorica međunarodnog uličnog festivala “Festival uličnih čarobnjaka – FUČ”. Potpredsjednica SUR-a, Kristina Nefat je osnivačica i predsjednica pulske udruge Teatar umjetnosti – TOFA te jedna od osnivačica i producentica Teatra Rubikon.

Udrugu za mlade „Alfa Albona“ Labin, nevladinu, neprofitnu i nestranačku udrugu mladih, osnovane s ciljem promicanja interesa i aktivnosti mladih, predstavit će predsjednik udruge Alen Halilović, potpredsjednica te još dvoje članova Udruge. U svojem izlaganju prezentirati će inicijativu „Zgrada društvenog poduzetništva“.

U večernjim satima, s početkom u 22 sata, održat će se punk koncert iza kina. Na koncertu sviraju: Šajetin bend THE SHAIONES te pazinski bendovi SIDA, GREENFLY, ALARM i BEZ IDENTITETA.

Projekt sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2021.