Ovoga petka u Pazinu počinje šestodnevni 55. Festival hrvatskih kazališnih amatera

2Bliži se otvaranje jubilarnog 55. Festivala hrvatskih kazališnih amatera – 55. FHKA, koji će biti održan u Pazinu, od 8. do 10. 5. i u Vodicama, od 15. do 17. 5. U šestodnevnom festivalskom programu nastupit će ukupno 22 najbolje hrvatske amaterske kazališne družine koje su, od ukupno 180 prijavljenih, stručnim odabirom eminentnih hrvatskih kazališnih stručnjaka – izbornika Festivala, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u.

Kao domaćin 1. dijela 55. FHKA Pazin će ovoga vikenda, od petka do nedjelje, ugostiti mnoštvo ljubitelja kazališne umjetnosti i najbolje kazališne skupine iz Bjelovara, Daruvara, Malog Lošinja, Jastrebarskog, Retkovaca, Karlovca, Đurđevca, Slavonskoga Broda i Siska koji će svoje predstave igrati u Spomen domu u Pazinu, a ulaz na sve predstave je BESPLATAN.

Pazinski festivalski program započet će svečanim otvaranjem u petak, 8. svibnja u 18 sati u Velikoj amfiteatralnoj dvorani Spomen doma, nakon kojega će uslijediti prva predstava „Čovjekov život“ autora Leonida Andrejeva u izvođenju Bjelovarskog kazališta.
Svečano otvaranje uveličat će i nastup pazinskog Mješovitog zbora Roženice pod dirigentskom palicom dirigentice Ines Kovačić Drndić, a u Spomen domu će u petak s početkom u 17 sati biti otvorena izložba „Boja glazbe“ Društva likovnih stvaratelja Pazin.

Program jubilarnog 55. FHKA je veoma raznolik, pa ćemo na pazinskim daskama koje život znače imati priliku gledati drame, komedije i satire, a pazinske mališane razveselit će baletna predstava „Orašar“ P. Iljiča Čajkovskog u izvođenju Baletnog studija Jastrebarsko.

Svih 6 festivalskih dana Festivala u Pazinu i Vodicama budno će pratiti stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Areta Ćurković, glumica Zoran Mužić, redatelj, i Igor Ružić, kazališni kritičar, a u završnici 55. FHKA u Vodicama najboljima će biti dodijeljene nagrade.

Organizator 55. FHKA, kao i svih dosadašnjih godina je Hrvatski sabor kulture, suorganizatori 1. dijela Festivala u Pazinu su Pučko otvoreno učilište Pazin i Maistra d.d., supokroviteljstvo potpisuju Istarska županija i Grad Pazin, a Festival se odvija i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH te uz sponzorstvo Maistre d.d.

hrsk.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.