Ovogodišnji Granfondo zasjao je punim sjajem

2Ni najbolji pisac scenarija nije mogao osmisliti idealniji sadržaj i scenu za održavanje rekreativno-profesionalne biciklističke predstave od one koja je u Umagu i dijelu sjeverozapadne Istre ‘postavljena’ prve nedjelje u mjesecu listopadu za održavanje trećeg izdanja Istria Granfondo.

Ponudu za sudjelovanje u biciklističkoj predstavi u Umagu koju je odlično organizirao turistički klaster Umag-Novigrad-Brtonigla-Buje uz pomoć umaškog hotelijera Istraturist i Lagune Novigrad, te uz pomoć 400-tinjak volontera a koja ima sve uvjete za postati veliki spektakularni turistički hit, prihvatilo je više od 500 fanova biciklističkog sporta iz deset zemalja, između kojih su se našla i dvojica biciklista iz Australije koji su boraveći u Splitu ‘skočili’ do Umaga kako bi sudjelovali na ovoljetnoj biciklističkoj Granfondo predstavi.

Scenarista nije mogao osmisliti ni bolju vremensku kulisu, puno sunca i dnevnu temperaturu taman za višesatno pedaliranje bicikla prometnicama sjeverozapadne te djelomično središnje Istre.

Treći Istria Granfondo, koji se vozio u ‘dva dijela’, mali – u dužini od samo 84 kilometra i klasik – u dužini od 161 kilometar s 2,2 kilometra uspona okupio je zaljubljenike pedaliranja među kojima je bilo i više od 100 natjecateljica u kategoriji rekreacije i ‘ozbiljnog’ biciklizma ali i znane hrvatske bicikliste Vladimira Miholjevića, Matiju Kvasinu, Emanuela Kišerlovskog, Vladimira Fumića, biciklističkog reprezentativca bivše Juge, koji je nastupio na OI u kanadskom Montreralu a koji je na ovogodišnjem Granfondu osvojio prvo mjesto u kategoriji super gentlmen A.

Na trećem umaškom Istria Granfondo vozila je i šarmantna slovenska biciklistica, Laura Šimenc svjetska prvakinja u amaterskom biciklizmu koja je titulu najbolje osvojila na SP održanom prije mjesec dana u Kamniku.

Granfondo klasik imao je i svoj prolog u obiteljskom Granfondu, održanom prošle subote u Novigradu, koji se vozio u dužini od 25 kilometara a na kojem je nastupilo 160 sudionika.

Na trećem Granfondu ‘sudjelovao’ je i umaški gradonačelnik Vili Bassanese koji je dodijelio priznanja, uz poljupce, natjecateljicama u B kategoriji.

Ovogodišnje izdanje biciklističkog Granfonda vozio se u 10 kategorija. Najbrojniji su bili biciklisti iz Italije, Slovenije i Hrvatske među kojima su se po brojnosti istakli članovi BK Roda iz Siska, BK Čakovec i BK Grožnjan a za što su dobili i posebna priznanja

U kategoriji seniora stazu klasik Granfonda u dužini od 160 kilometara, najbrže, za 4 sata i 19 minuta prošao je Matija Kvasina dok je u ženskoj konkurenciji Antonela Ferenčić, članica BK Meridiana Kamen iz Pazina ,stazu prošla za 5 sati i 13 minuta.

Zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem Istria Granfondo nije po završetku biciklističke predstave krio ‘režiser’ projekta klastera, Bernard Musulin koji je zahvalio brojnim sponzorima, volonterima, djelatnicima policije, redarima liječnicima, medicinskim sestrama, sucima, na velikom ulogu u stvaranju ovoljetne biciklističke predstave koja je na najboljem putu da postane vrhunski, veliki turističko promotivni spektakl Umaga, Istre i Hrvatske koji može okupiti i nekoliko tisuća fanova biciklizma.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.