Ovogodišnji proračun rebalansom smanjen za 10 milijuna kuna

NovacNa drugoj prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća glatko je i jednoglasno usvojen rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna, koji se s prvotnih 64,8 smanjuje na 54,143 milijuna kuna. Razlog je podbačaj planiranih prihoda za oko 16 posto, a među njima neostvarenje čak 7,3 milijuna kuna planiranih prihoda od prodaje gradskih nekretnina, obrazložio je gradski pročelnik za financije Edi Ćus.

Smanjeni su i svi ovogodišnji programi javnih potreba i komunalne potrošnje. Raspravljalo se jedino pri prihvaćanju izmjena programa javnih potreba u kulturi, kada je vijećnik Tomislav Čubrić predlagao da se udruge čije programe Grad financira logičnije kategoriziraju, odnosno da se među kulturnim programima i udrugama više ne navode pčelari, lovci, izvidači, kinolozi i slične djelatnosti koje bjelodano ne spadaju u kulturu. Pročelnik Odjela za društvene djelatnosti objasnio je da se gradska uprava u kategorizaciji držala prakse Ministarstva kulture koje u svojim djelatnostima ima i “prirodu”, no da će se ubuduće i precizirati kategorije udruga, i uvesti kriterij njihove korisnosti za Grad.

Neočekivanu raspravu polučio je prijedlog o raspisivanju natječaja za dvije omanje gradske nekretnine. Nije bilo sporno građevinsko zemljište na području sela Drndići, gdje se prodaje ukupno 1.229 četvornih metara (razbacanih u više parcela) s početnom cijenom od 260.000 kuna i za njega će se natječaj raspisati; no povučena je prodaja poslovnog prostora od 22,5 kvadrata u Ulici Franine i Jurine kojemu je predložena početna cijena trebala biti 247.000 kuna, odnosno preračunato oko 1.500 eura po kvadratu. “To je prejeftino, ili učetverostručimo cijenu ili odustanimo od prodaje jer ne treba u ovo vrijeme recesije rasprodavati obiteljsko srebro”, predložio je nositelj Nezavisne liste Valter Milohanić. Usprkos uvjeravanjima gradonačelnika Renata Krulčića te IDS-ovih vijećnika da će cijene poslovnih prostora i dalje padati te da bi se u nekoj budućoj prodaji moglo dobiti još i manje, preglasavanjem je ovaj “žgabucin” izbačen iz natječaja. Izmjenom odluke o uređenju prometa parkiralište pred ulazom u Konzum uvedeno je u režim naplate, s time da će stanarima obližnjih zgrada biti osigurane povlastice.

Na kraju posljednje ovogodišnje sjednice usvojeni su programi rada gradske uprave i Gradskog vijeća za sljedeću godinu.

U kratkoj raspravi Stanko Mališa (HDZ) sugerirao je da se više pažnje posveti racionalizaciji uprave, lobiranju za gradske projekte kod Županije i države te osmišljavanju projekata za europske fondove; dok je Irina Kivela Ukotić (Nezavisna lista) za to da se u cilju podizanja razine javnosti rada skraćeni zapisnici sjednica Gradskog vijeća objavljuju na internetu.

Davor Šišović
www.glasistre.hr

5 komentara na “Ovogodišnji proračun rebalansom smanjen za 10 milijuna kuna”

 1. nemaprodaje napisao:

  nema rasprodaje gradske imovine u bescjenje. bravo nezavisni!

 2. nemaprodaje napisao:

  Nije li prema zakonu prije otvaranja trgovine sam konzum trebao omogućiti dodatna mjesta za parkiranje (a ako nije u mogućnosti – ništa od trgovine), a ne sad da se uvodi naplata. ča za sve će bit rješenje naplata?! a ta naplata često radi još veću gužvu, jer na trgu recimo često bude praznih mjesta (jer je naplata), ali zato drugdje bude prebukirano…

 3. PufPant napisao:

  “parkiralište pred ulazom u Konzum” – to je samo onih par parkirnih mjesta ili se to odnosi na cijelu kortu Muntriljske?

  1. a_ja napisao:

   Samo na Tometov parking :-) Šala. :-)

   1. PufPant napisao:

    hehehe

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.