Ozon kao lijek

U bliskoj budućnosti revoluciju u rješavanju mnogih zdravstvenih problema s kojima se svakodnevno susrećemo mogao bi donijeti – tretman ozonom. Posljednja istraživanja potvrđuju kako taj plin pomaže u liječenju i najtežih bolesti.

Na Stomatološkom fakultetu već dvije godine ispituju djelotvornost ozona kod mnogih bolesti – od prevencije karijesa, upale zubnoga mesa, živaca do rana. Prof. dr. Božidar Pavletić sa Stomatološkog fakulteta u Zagrebu kaže kako gotovo ne postoji dio medicine ili stomatologije gdje se ozon kao sredstvo terapije ne bi mogao primijeniti. Ozon uništava bakterije, viruse, gljivice, a poboljšava cirkulaciju i snaži imunitet. Uz to, pomaže kod upala, infekcija, trauma i cijeljenja rana. Njemački se liječnici njime služe u liječenju side, ciroze jetre, karcinoma, artritisa, hepatitisa. I u Hrvatsku dolazi na velika vrata.

No, nova se tehnologija prvo treba potvrditi kliničkim studijama na Stomatološkom fakultetu i Kliničkoj bolnici “Sestre milosrdnice”. Ipak, uskoro možemo očekivati da će brojni bolesnici s najtežim bolestima, baš uz pomoć ozona, biti uspješnije liječeni.

Vijesti.hrt.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.