Pašta i Fažol pobjednici ovogodišnjeg vaterpolo turnira

Popularni amaterski vaterpolo turnir na Zarečkom krovu, koji uglavnom okuplja igrače bez vaterpolskog iskustva, koji je lani ponovno obnovljen održan je u subotu na vodotoku Pazinčice.
Iako su nepovoljni vremenski uvjeti koji su vladali prije i najavljeno četvrtfinale Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem je igrala Hrvatska smanjio broj ekipa i gledatelja, on se je na kraju ipak zaustavio na brojci šest. Među njima su najbolji bili igrači ekipe „Pašta i Fažol“ iz Pule koji su u finalu bili bolji od pazinsko-rovinjske kombinacije pod nazivom „Tuljani“ rezultatom 2-1.

Za pobjednike su igrali Ivan Šipalo, Masimo Paris, Luka Radulović, Lukas Zdravković Grigorovski, Ive Buić, Mauro Ognjenović i Anton Martini Čuperiani. Za Tuljane su „ronili“ Rovinjci Tonči i Kristijan Miletić, te Mateo Gržetić, Dino Vodopija, Vedran Vitulić i Paolo Zgrablić. Treće mjesto pripalo je ekipi Punoglavaca iz Gologorice, za koju su igrali Patrick Rabar, Albert Ivančić, Nikola Ivetac, Nikola Mogorović, Andrea Zgrablić, Valentino Modrušan i Dražen Stojimanov. Oni su bili bolji u utakmici za treće mjesto od ekipe naziva „Plava Legija Partijaneri“.

Još su nastupile ekipe Bunker i Pazin Junk. U slatkovodnom arealu boje kave, budući da je dan prije padala jaka kiša ekipe su igrale s pet članova i dvije zamjene, a utakmice su trajale deset minuta.

Nakon vaterpolskog dijela uslijedilo je natjecanje u popularnim žabicama u dvije kategorije. Najviše poskakivanja oblih kamenih oblutaka. Najbolji je bio Saša Farkaš iz Pazina, ispred Pina Precettija iz Pule te Stefana Londera iz Pazina. U slobodnoj kategoriji ocjenjivao se stil bacanja, pa je najbolja bila Ema Jugović iz Rijeke, ispred Pina Precettija iz Kastva te Londera.

U skokovima – najatraktivnijoj kategoriji najbolja su bila tri Pazinca – Emanuel Londero, Robi Dušić i Dean Živković.

Kroz cijeli dan prisutne su svojim akrobacijama na žici protegnutoj iznad Zarečkog krova zabavljali članovi skupine Unity WyG iz Pule, a za djecu je bio posebno organiziran kutak u kojem su se mogli igrati zahvaljujući Društvu „Naša djeca“ Pazin.

Tijekom poslijepodneva na opremljenim stijenama zainteresiranim su građanima članovi Sportskog penjačkog kluba Hiperaktiv demonstrirali vještinu penjanja po stijeni. Valja spomenuti i to da su čitavog dana humorističnim doskočicama publiku animirali voditelji Goran Jedrejčić – Kes i Dragan Družeta, a da su suci vaterpolo susreta bili Anton Finderle i Mario Ivanković. Kasno popodne bio je gotov i ručak za sudionike natjecanja. Uslijedilo je proglašenje pobjednika, dodjela nagrada, medalja i pehara.

Susret je organizirala udruga Veliki mali čovjek uz potporu Centra za mlade Alarm iz Pazina, društva „Naša djeca“ Pazin, udruge Albus iz Pazina, Agropadova iz Kašćerge. Pokrovitelji turnira su bilii Grad Pazin i istarska županija, a nagradama i donacijama pripomogli su i lokalni sponzori. S posudbom opreme natjecanje je podržao i vaterpolski klub Vrsar.

Anton Finderle

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.