Patricija Jedrejčić na čelu pazinskih planinara

patricija_jedrejčić_2015U prepunoj dvorani Dnevnog boravka pazinskog Društvenog centra Veli Jože preksinoć je na izbornoj skupštini Planinarskog društva „Pazinka” predsjednicom postala Patricija Jedrejčić, koja je na tom mjestu naslijedila Vladimira Fornažara. Za dopredsjednika je izabran Branko Glavić, a za tajnika Anton Finderle. Uz njih u Upravni odbor su imenovani Vjekoslav Valenta i Dinko Gubić.

U obrazloženju prijedloga imenovanja Jedrejčić za predsjednicu istaknuto je kako se je takav prijedlog nametnuo sam po sebi budući da je ova planinarska vrlo aktivna u svom radu. Dosad je vršila aktivnosti tajnice i obavljala poslove vezane za rad društva – obnavljanje članstva, vođenje „papirologije” , organizaciju i provođenje Opće planinarske škole. Pored toga je položila ispit i za planinarskog vodiča. U razdraganoj atmosferi Skupštine ovaj je prijedlog izglasan jednoglasno.

U Nadzorni odbor društva imenovani su Vladimir Fornažar (predsjednik), Adelina Sergo Pužar te Vladimir Finderle, s a zamjenicima Klaudijom Anđelini, Goranom Rabar i Rosanka Ujčić. Predsjednikom Suda časti postao je Janko Madruša, a članovima Željko Marinčić i Janko Erik. Njihovi zamjenici su Robi Juričić, Marija Fornažar i Vesnom Gubić.

U nastavku su Skupštine članovi su prihvatili izmjene i dopune Statuta, usklađenog s novo donsenim Zakonom o udrugama. Uz to, prihvaćen je i izvještaj o radu društva za 2014. godinu kojom je dominirao veliki broj odrađenih izleta, održavanje i veliki odaziv Općoj planinarskoj školi u Pazinu koja se održala nakon dugog niza godina, te brojne akcije označavanja staza na Ćićariji i na potezu od Pazina prema Grdoselu i Velom Slapu. Od izleta posebno se izdvajau trodnevni izlet organiziran u lipnju na Paklenicu te dvodnevni uspon na Triglav u rujnu, a pohodilo se je na Bijele Stijene, Ćićariju, Hahliće, Učku i ostale izlete. Četvero je planinara – Alberto i Patricija Jedrejčić, Adelina Sergo Pužar i Sonja Levak završilo edukaciju i s uspjehom položilo ispit za planinarskog vodiča, dok je Vladimir Finderle stekao status markacista. Financijski izvještaj za lanjsku godinu je prihvaćen, a realizirano je 14,7 tisuća prihoda te 15,3 tisuća rashoda, no stanje financija je stabilno budući da su još ostale zalihe od prijašnjih godina.

Planinarske prve srijede u mjesecu

Kako planinari svake godine unose neku od novina u svoj rad, tako je ove godine planirano da se svake prve srijede u mjsecu održavaju skupni sastanci na kojima će se planirati izleti za tekući mjesec, akcije čišćeja i označavanja staza, obnova članstva i mogućnost učlanjivanja te druge prigodne aktivnosti. Prva takva „planinarska srijeda” – održat će se 04. veljače 2015. godine u Društvenom centru Veli Jože u bivšoj pazinskoj vojarni.

Kalendar izleta za 2015. godinu

U planu rada za 2015. godinu koji je prihvaćen na Skupštini, planirani su izleti od Mošćeničke Drage do Peruna u nedjelju 08. veljače te u Rašku dolinu 22. veljače. Ožujak je rezerviran za pohod Istarskog planinarskog saveza od Plomina preko Sisola i Šikovca na Kožljak i to na Dan žena, 15. ožujka planira se izlet na Hahliće, a 28. i 29. ožujka na Debelu Peć u Julijskim Alpama. U travnju se uobičajeno provode akcije markiranja i čišćenja, te izlet na Risnjak 12. travnja, dok je prva nedjelja u svibnju planirana za 19. međunarodni dan pješačenja Istarske županije, au istom su mjesecu planirani pješačenje okolicom Tinjana i stazom suhozida, te odlazak na Klek. U lipnju (20. i 21.) na redu je planinarenje Sjevernim velebitom Premužićevom stazom na Kitu i Zečjak, a u srpnju (11. i 12.) na Kriške Podi u Sloveniju, na oko 2.500 metara. U kolovozu se planira izlet na izvor Kupe, a u rujnu dvodnevni izlet na Begunjščicu. Drugi festival pješačenja Općine Cerovlje pazinski će planinari pohoditi 8. listopada, a deset dana nakon toga se planira prisustvovati na izleti IPS-a na Ćićariji. U studenom će se ponovno pohoditi susjedna dežela i uspeti se na Nanos, a prosinac je rezerviran za obilježavanje Dana PD Pazinka. Izlete će voditi Sonja Levak, Dalibor Jakovčić, Alberto i Patricija Jedrejčić, Nino Salih, Sonja i Tonči Vadinjof te Adelina Sergo Pužar.

Franetova staza

Na početku Skupštine minutom šutnje odali počast nedavno preminulom dugogodišnjem predsjedniku Franji Paulišiću. Također,  dan je prijedlog da se neka od staza koju održava PD Pazinka nazove po njegovom imenu, a kasnije će se odlučiti koja će to staza biti.

Markacistička sekcija

Po prvi puta PD Pazinka ima i imenovanu markacističku sekciju, koju će prevoditi Vladimir Finderle, a koja će već 08. veljače iznijeti okvirni plan markiranja i čišćenja staza na sveukupno 104 kilometra staza koj društvo održava.

Uz to, Branko Glavić je predstavio zemljovid Ćićarija, koji je predstavljen u prosincu 2014. godine, i predstavio važnost jednog takvog izdanja u kartografskom pogledu.

Nakon formalnog dijela Skupštine uslijedilo je veselje i druženje četrdesetak ljubitelja prirode, koje su sponzorirali Vina Bažon, Spinace Agracentar te GIP Karojba.

Planinarsko društvo Pazinka

1 komentar na “Patricija Jedrejčić na čelu pazinskih planinara”

  1. filip napisao:

    Bravo, samo tako napred!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.