Paul Bonhomme u Rovinj dolazi po osvetu

2Nakon pobjede u Abu Dhabiju i Chibi, dvostruki svjetski prvak Paul Bonhomme u Rovinju cilja na hat-trick, a s obzirom na to da mu je prošle godine pobjeda izmakla za dlaku (dlaka je u ovom slučaju “debljine” osam stotinki sekunde), britanski pilot ove godine u Rovinj dolazi u osvetnički pohod.

iPazin portal je medijski pokrovitelj Red Bull Air Race-a u Rovinju.

Britanac se svojim protivnicima pred treću i mnogima najdražu utrku sezone slatko smiješi s vrha tablice na kojoj ima 6 bodova prednosti pred drugoplasiranim Australcem Mattom Hallom. Čak deset bodova za Australcem zaostaje aktualni svjetski prvak Nigel Lamb, a njemu pak s bodom zaostatka za vratom puše Nijemac Matthias Dolderer. Primijetili ste da se u ovome odlomku ne spominje Hannes Arch? Dobro ste primijetili! Austrijanac je s pet bodova na 7. mjestu, a pred nosom mu se s bodom prednosti prpošno smješka francuski pilot Nicolas Ivanoff.

Utvrdimo gradivo…dvojicu najuspješnijih pilota Red Bull Air Race svjetskog prvenstva i ljutih protivnika na stazi trenutno dijeli 19 (slovima: devetnaest) bodova! Da Bonhomme ne osvoji ni boda, a Arch uzme maksimalnih dvanaest, Britanac bi i dalje bio u prednosti. No, činjenica je to koja Hannesu Archu ni najmanje ne umanjuje želju za pobjedom. Lani se slavodobitno smješkao s najviše stepenice postolja sa svega osam stotinki sekunde prednosti. Bonhomme je stoički podnio drugo mjesto, ali ove godine dolazi po prvo!

Paul Bonhomme u karijeri je upisao 17 pobjeda, no još niti jednom nije osvojio hat-trick. Njegove ambicije u Rovinju tim su veće. Trećom uzastopnom pobjedom dostigao bi rekord također dvostrukog svjetskog prvaka Mikea Manigolda koji je jedni u povijesti svjetskog prvenstva pobijedio triput zaredom.

Bonhomme zna da je put do pobjede trnovit, no nikako se ne bi htio nabosti na trn na kojemu stoji broj 22 i ime Hannesa Archa. Austrijanac pak u Hrvatskoj i ove godine računa na svoje navijače. Lani mu je kod kuće u Spielbergu pritisak bio prevelik, no u Rovinju, barem sudeći prema prošloj utrci, puno lakše diše. Morski zrak ga očito smiruje. No pogled na uvijek mirnog i staloženog Paula Bonhommea i njegovih 19 bodova prednosti Hannesu Archu bi lako mogao unijeti nervozu.

Može li vragolan iz Alpa ponovno pobijediti uglađenog britanskog gospodina vidjet ćemo 30. i 31. svibnja u rovinjskoj uvali Valdibora.

Rovinjski spektakl održat će se 30. i 31. svibnja u uvali Valdibora, a ulaznice i ostale informacije potražite na redbullairrace.com/hr

FB event: Red Bull Air Race Rovinj

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.