Pazin: 17. Međunarodni dan pješačenja Istarske županije

2Tradicionalno, 17. put zaredom, prva nedjelja svibnja rezervirana je za Međunarodni dan pješačenja Istarske županije u organizaciji Planinarskog društva „Pazinka“. Tako će biti i ove godine. U nedjelju, 05. svibnja 2013. okupljanje planinara bit će u Pazinu, ispred Spomen doma između 9,30 i 10 sati. Nakon toga kreće se na lakšu i težu varijantu planinarenja.

Oni koji smatraju da nisu baš u najboljoj formi ili iz nekog drugog razloga ne mogu prehodati četiri sata predvidjeli smo lakšu varijantu od otprilike dva do dva i pol sata. Ona kreće iz Pazina ide do mosta Svetog Jožefa na Rijavac, pa onda na Orljak i otamo na Gortanov brijeg. Dulja varijanta kreće od Pazina na most Svetog Jožefa preko Rijavca na Orljak. Nastavlja se dalje do crkvice Svete Marije na Škriljinah, gdje je planirano predavanje magistrice povijesti umjetnosti Andree Milotić o ciklusu fresaka i ovoj značajnoj obljetnici. Nakon toga spuštamo se prema Bermu, gdje nas markirani put vodi do Gortanovog brijega, gdje je planirana okrjepa (cijena 20 kn) i povratak kućama.

Organizatori ovog tradicionalnog pješačenja su Planinarsko društvo Pazinka, Turistička zajednica središnje Istre, Savez sportske rekreacije Istarske županije “Sport za sve”, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina, a pokrovitelj je Grad Pazin.

planinarsko-drustvo-pazinka.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.