Pazin, Buzet i Livade jutros ispod 0°C, idući dani još hladniji

Najnižu temperaturu zraka meteorološke postaje izmjerile su u Pazinu i Buzetu gdje je zabilježeno -2°C. I u dolini Mirne te u zaleđu Matulja temperatura zraka snizila se ispod točke ledišta uz mjestimičan vrlo izražen mraz.

Uslijed utjecaja slabog do umjerenog južnog vjetra i oblaka, drugdje u unutrašnjosti Istre bilo je osjetno toplije uz pozitivni temperaturni predznak. Tako je primjerice na našim agrometeorološkim postajama na Tinjanštini u drugom dijelu noći prizemni mraz izostao.

Prema službenim podacima DHMZ-a, najhladnije u Hrvatskoj bilo je na Zavižanu gdje se temperatura zraka snizila na -6,2°C. Pri tlu je bilo još i hladnije, u Pazinu je izmjereno -5°C, a Poreču čak -3,1°C.

Zahvaljujući razvoju povoljnih uvjeta za noćno ohlađivanje idućih dana očekuju nas još hladnija jutra, a naročito će hladno biti u utorak. Pritom će se u unutrašnjosti Istre temperature zraka nerijetko sniziti i ispod -5°C, a na 5 cm od tla mogle bi se približiti i -10°C. Mraza će biti i uz obalu, posebice na sjeverozapadu poluotoka.

Uslijed odmicanja hladne jezgre od naših krajeva, jutra će od srijede biti postupno sve toplija, no i dalje valja očekivati mjestimičan mraz.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.