Pazin će biti domaćin EP u boćanju 2012. godine

bocanje_2010.jpgNajbolji kadet Istre u boćanju u prošloj godini je Antonio Rioža član BK Istra Poreč iz Poreča. Najbolji junior je Luka Faraguna iz Pule, a najbolji senior je Gianfranco Santoro član boćarskog kluba Trio Buzet. Najboljim boćarskim klubom u Istri u prošloj godini Izvršni odbor IBS-a proglasio je Trio Buzet iz Buzeta.

Na Skupštini Istarskog boćarskog saveza održanoj u porečkom hotelu ‘Valamar Crystal’ priznanja laureatima u prošlogodišnjoj boćarskoj sezoni Istre uručili su Valter Krizmanić predsjednik IBS-a i Antun Peruško, predsjednik Saveza sportova Istarske županije.

Na Skupštini istarskih boćara Krsto Bošković, potpredsjednik općine Tivat u Crnoj Gori, gdje je održano ovogodišnje EP u boćanju, predao je gradonačelniku Pazina Renatu Krulčiću zastavu Europske boćarske federacija budući će Pazin iduće godine biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju.

Zadovoljan primanjem domaćinstva EP u boćanju predsjednik Istarskog boćarskog saveza Valter Krizmanić najavio je na Skupštini da će se Istra kandidirati i za domaćina svjetskog prvenstva u boćanju kojemu bi domaćin mogli biti, u naredne četiri godine, Pula ili Poreč.

Istarski boćari su perjanica hrvatskog boćanja i čine kostur reprezentacije Hrvatske u boćanju koja je na zadnjem EP u Crnoj Gori osvojila pet medalja, rekao je u svojem obraćanju Skupštini Krizmanić.

Tijekom protekle natjecateljske godine u Istri je bilo registrirano 109 klubova u kojima su bila aktivna 1609 boćara.

Boćari u Istri su visoko postavili letvicu koju ne bi mogla preskočiti ni Blanka Vlašić, rekao je tajnik IBS-a Feručo Pilat, naglasivši visoku kvalitetu boćanja u Istri, no i upozorio kako ima sve manje mlađeg natjecateljskog uzrasta a što bi moglo dovesti i do rušenja kvalitete boćanja. Pilat je pozvao i na veće zajedništvo u razvoju boćanja i rada s mladima.

Odlukom IO, Istarski boćarski savez će od ove jeseni početi s osmišljenim izmjenama pravila boćanja, posebno u segmentu trajanja igre i redoslijedu igranja disciplina a sve u cilju postizanja veće dinamike igre i atraktivnosti, kako za igrače tako i za gledatelje. Kako je naglasio predsjednik IBS-a Valter Krizmanić ne bude li tu inicijativu preuzeo Hrvatski boćarski savez, izmjenu pravila pokrenut će Istarski savez sam.

ipress.hr

4 komentara na “Pazin će biti domaćin EP u boćanju 2012. godine”

 1. arbo napisao:

  Sjećanja na PEUB 89 još uvijek žive! Super.

 2. cekamo napisao:

  Čekamo popis stanovništva 2011, da vidimo koliko je Pazin još postao selo. između 1991. i 2001. je s vladajućom ids-ovskom garniturom izgubio 300 stanovnika, prognoziram da je u sljedečih 10 godina još toliko najmanje… killing me softly…

 3. samo_ti_cekaj napisao:

  Kakve veze ima popis stanovništva sa SP u boćanju?
  BDW koliko ti imaš dice? Ča predlažeš da gradske vlasti greju po kućama i pomoru delat dicu?

 4. pepsi napisao:

  Ne znam zašto neki ima nešto protiv EP-a?
  Kad neki grad dobije takvu priliku (organizacija EP-a), obično se napravi puno stvari usput, prije svega na izgledu samoga mjesta (možda i zgrada na boćalištu :) .
  Osim toga, to je sigurno dobra reklama za Pazin.
  Bravo i samo tako naprijed.

  ps. kao ča Arbo govori, sjećanja na ’89 još uvijek žive :)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.