Pazin će idućega vikenda, od 20. do 22. svibnja, biti mjesto susreta najboljih hrvatskih amaterskih kazališta i skupina

Grad Pazin i ove je godine domaćin 1. dijela 56. izdanja državnog Festivala hrvatskih kazališnih amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture te suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta Pazin i Maistre d.d.

Više od 250 zaljubljenika u kazališnu umjetnost stati će na scenu pazinskog Spomen doma i pružiti pazinskoj publici bogati kazališni program. Tijekom tri dana, od 20. do 22. svibnja, imat ćemo priliku besplatno pogledati čak 12 izvrsnih predstava, koje su u konkurenciji od čak 180 prijavljenih skupina, odabirom izbornika Festivala izborile nastup na ovogodišnjem Festivalu.

Kazališta i kazališne skupine iz Rijeke, Bjelovara, Đurđevca, Čakovca, Viljeva, Požege, Novog Marofa, Tuhlja, Jastrebarskog, Zeline, Vinkovaca i Siska izvest će predstave različitih poetika. Program nudi predstave za svačiji ukus, a pazinske mališane razveselit će čak tri izvrsne dječje predstave: MALA SIRENA u izvedbi Bjelovarskog kazališta, baletna predstava ČAROBNI DJEČJI KUTAK Baletnog studija Jastrebarsko, te ALISA, plesna predstava prema bajci Alisa u zemlji čudesa u izvedbi Plesnog i baletnog studija Doma kulture Kristalna kocka vedrine iz Siska.

Pozivamo publiku da se nasmije uz izvrsne komedije PROBUDI SE KATO Milana Grgića u izvedbi Dramske družine KUD-a „Naša lipa iz Tuhlja“, komediju AUDICIJA Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA, komediju TEŠTAMENAT prema tekstu Pere Budaka u izvedbi Kazališta Nova scena iz Vinkovaca te vodvilj Francisa Vebera VEČERA SA CAREM u izvođenju Gradskog kazališta Đurđevac.

Kazališna grupa Viktora Cara Emina iz Rijeke izvest će farsu Luka Paljetka: GOVORI MI O AUGUSTI, Dramska sekcija KUD-a „Požeška dolina“ iz Požege predstavu JAMAC, a Dramska skupina KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa predstavit će se s predstavom o  predsvadbenim običajima pod nazivom OGLEDI.

Za više razrede osnovnih škola i srednjoškolce Dramski studio DADA kazališne družine Pinklec i Centar za mlade Čakovec ponudit će vrijednu predstavu ZOO! koja progovara o trenutačnim problemima tinejdžera u društvu, a predstava se temelji na iskustvima glumaca Dramskog studija DADA i liječnika školske medicine s područja maloljetničke ovisnosti, zajednički je projekt Dramskog studija DADA KD Pinklec, Centra za mlade – CeZaM Čakovec i Koordinacijskog odbora akcije Grad Čakovec – prijatelj djece.

Sve festivalske predstave pratit će i vrednovati stručno PROSUDBENO POVJERENSTVO u sastavu: Vesna Tominac Matačić, glumica, Anica Tomić, redateljica i Igor Ružić, kazališni kritičar. Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama bit će dodijeljene festivalske nagrade u 9 kategorija.

I ove se godine ovaj nacionalni Festival s 56-godišnjom tradicijom održava u dva dijela: prvi igra u Pazinu, a drugi dio bit će održan u Vodicama, vikend iza pazinskoga dijela, od 27. do 29. svibnja.

Održavanje 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera pomogli su i podržali: Ministarstvo kulture RH, Grad Pazin, Maistra d.d., Šibensko-kninska županija, Grad Vodice, Turistička zajednica Grada Vodica i Podravka d.d.

Ulaz na sve predstave je besplatan.

 

FESTIVALSKI PROGRAM

PAZIN – Spomen dom, 20 – 22. svibnja 2016.

 

PETAK, 20. svibnja 2016.

17:00 – SVEČANO OTVARANJE

17:30 – H. C. Andersen: MALA SIRENA; Bjelovarsko kazalište – Skupina Bjelokaz 1

19:00 – Ivan Abibović: JAMAC; Dramska sekcija KUD-a „Požeška dolina“, Požega

20:15 – Francis Veber: VEČERA SA CAREM; Udruga kazališnih amatera – Gradsko kazalište Đurđevac

22:00 – OKRUGLI STOL; Spomen dom Pazin – Dvorana Istra

 

SUBOTA, 21. svibnja 2016.

10:00 – Milan Grgić: PROBUDI SE KATO; Dramska družina KUD-a „Naša lipa“ Tuhelj

13:30 – ČAROBNI DJEČJI KUTAK; baletna predstava; Baletni studio Jastrebarsko

15:15 – Danko Ronta: SVAKOME JEDNOM U ŽIVOTU KRENE; Dramska sekcija KUD-a „Đeram“ Viljevo

16:30 – Tibor Martan: OGLEDI; Dramska družina KUD-a „Marof“ Novi Marof

19:30 – Saška Rakef: ZOO!; prema motivima romana Mi djeca s kolodvora Zoo!; Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec i Centar za mlade Čakovec

21:00 – Luko Paljetak: GOVORI MI O AUGUSTI; Kazališna grupa Viktora Cara Emina, Rijeka

22:15 – OKRUGLI STOL; Spomen dom Pazin – Dvorana Istra

 

NEDJELJA, 22. svibnja 2016.

10:30 – Štefica Fanjek: AUDICIJA; Zelinsko amatersko kazalište ZAMKA

13:00 – Pero Budak: TEŠTAMENAT; Kazalište Nova scena, Vinkovci

17:00 – ALISA; plesna predstava prema bajci L. Carrolla Alisa u zemlji čudesa; Plesni i baletni studio Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Sisak

18:15 – OKRUGLI STOL; ZATVARANJE 1. DIJELA 56. FHKA; Spomen dom Pazin – Dvorana Istra

 

POU Pazin / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.