Pazin dobio Gradski savjet mladih

Dvije pazinske gimnazije, gradske udruge mladih i “drugi oblici organiziranja” mladih, u zakonom propisanom kandidacijskom postupku istaknuli su ukupno sedam kandidata za Gradski savjet mladih. Medu njima trebalo je izabrati pet osoba koje će činiti Savjet, no nisu ih birali ti isti mladi koji su ih kandidirali, već su ih, i to tajnim glasanjem, birali vijećnici Gradskog vijeća! Zvuči apsurdno, ali takve su navodno zakonske odredbe o izborima savjeta mladih u jedinicama lokalne samouprave.

U prvi pazinski Gradski savjet mladih izabrani su Koviljka Ljuština kao predstavnica srednjih škola, Valentina Rabar i Matija Rogović kao predstavnici gradskih udruga te Nikola Mijandrušić i Igor Jekić kao predstavnici “drugih oblika organiziranja mladih”.

D.Š. Glas Istre

11 komentara na “Pazin dobio Gradski savjet mladih”

 1. tomcub napisao:

  “ali takve su navodno zakonske odredbe o izborima savjeta mladih”

  članak 8. stavak 3.
  http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/297305.html

 2. x napisao:

  Jekić i Mijandrušić nisu predstavnici nikakvog organiziranja mladih nego su predstavnici političke stranke, zna se koje (one koja ih je tamo i izabrala).

  1. Nezavisni napisao:

   Nisu članovi ni predstavnici političke stranke, bili su na listi nezavisnih na prošlim izborima, a izabrani su s 10 glasova vijećnika (od 13) tako da ih nisu tamo izabrali samo nezavisni nego većina vijećnika i/ili vijećnica. Bilo je anonimno glasanje tako da ne znam koji ih (ni)su podržali. Na žalost, nije bilo više kandidata i kandidatkinja, a zašto se nisu kandidirali ne znam. Možda političke stranke u Pazinu nemaju mladih u svojim redovima (mlađi od 28).

   1. aaa napisao:

    nezavisni od cega????

 3. djabavamnovci napisao:

  Ne zna se. Koje?

 4. op napisao:

  “Nezavisnih”

  1. djabavamnovci napisao:

   u tom slučaju čestitam nezavisnima, dečki su više nego O.K. Šteta da nije i koja cura.

 5. s napisao:

  Meni u ovoj priči najviše smeta što se Šiška nije potrudio provjeriti sto piše u Zakonu o savjetima mladih, a što mu je kao novinaru dužnost, već je dodao “navodno” insinuirajući da to tako možda i nije. Umjesto da je članku posvetio nekoliko minuta više posla i time potpuno informirao javnost, on je tu istu javnost dezinformirao, a članak obojio vlastitim neinformiranim stavom.
  Uz takav rad, osim Rimanicu, polako ću prestat vjerovat i Šiški.

  1. aaa napisao:

   ma novinari su posebna prica.. kako na razini hr, tako i na razini pazina! (govorimo o novinarima koji se bave politickim temama..) Katastrofa!!! zal mi je ca sad ne mogu nac link na clanak koji je izasa u glasu istre pred neko vrijeme o imovinskoj kartici pazinskog gradonacelnika.. kao u stilu: imamo male place, ovo ono.. onda sa druge strane imam ovakvu kucu, ovakve aute, ovo ono ali, ne brinite, za sve san dignu kredit, sve placan, sve ok.. e sad ja si postavljan pitanje (a neznan kako si i novinar nije postavio to pitanje..): pa kako placas od te place sve ovo??? ajde ti meni objasni taj kredit.. koliko je velika rata mjesecno? koliko trosis na rezije? koliko na benzin? koliko na dicu? koliko na… pa da vidimo tu racunicu. a ne ovako, gradonacelnik kaze svoje, a ovaj (novinar) ni pitanja ni potpitanja ni nista, ko da su ljudi ovce.. (vecina i jesu!) i da se odmah ogradim, ne tvrdim ja da gradonacelnik nesto krade ili slicno ali jednostavno onakvo onakvo objasnjenje meni nje dovoljno, neznan za vas.. a novinarima ocito je!

  2. gi napisao:

   Zanimljivo. Nitko ne čita Glas Istre a svi znaju što u njemu piše.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.