Pazin dobio Malu besplatnu knjižnicu (Little Free Library)

Pazin je u ponedjeljak, 15. svibnja 2017. i službeno dobio svoju Malu besplatnu knjižnicu, kao dio projekta Little Free Library, kojeg je započela američka organizacija besplatnih knjižnica i koja je ubrzo poprimila međunarodni karakter.

Projekt se sastoji od registracije u međunarodnu organizaciju besplatnih knjižnica i postavljanja kućice za knjige na nekom frekventnom mjestu, dostupnom ljubiteljima knjige svih uzrasta, a djeluje po principu „donesi knjigu, posudi knjigu“.

Pazin je svoju kućicu dobio zahvaljujući inicijativi naše mlade sugrađanke Nataše Miletić, studentice hrvatskog jezika i književnosti, koja se registrirala u međunarodnu organizaciju Little Free Library, kao voditeljica pazinske Male besplatne knjižnice

U realizaciju projekta uključila se i Gradska knjižnica Pazin te tvrtka Kamen Pazin, donacijom postolja za kućicu, dok je kućicu izradio Paulo Tripar.

Otvorenje ove male knjižnice, kojem su prisustvovala dva razreda osnovne škole, upriličeno je na Međunarodni dan obitelji sa željom da se i ovom prilikom istakne važnost razvijanja navike čitanja, koja se stječe u obitelji od najranije dobi. Knjige koje su se ovom prilikom našle u maloj kućici za knjige darovi su građana koji su došli na Natašinu adresu i na adresu Gradske knjižnice Pazin, a knjigu je darovao i gradonačelnik Renato Krulčić uz želju da ova kućica za knjige bude dugog vijeka i da broj u njoj razmijenjenih i pročitanih knjiga svaki dan raste.

pazin.hr

8 komentara na “Pazin dobio Malu besplatnu knjižnicu (Little Free Library)”

 1. Anonimno napisao:

  Po kojem kriteriju je ovo namontirano na tu poziciju?

  1. Anonimno napisao:

   Po kriteriju “došli ste u vrijeme predizborne kampanje za lokalne izbore, pa su nan gaće do kolena i odobravamo sve svakemu, samo slikavajte, spominjite nas i dajte nan glas” :(

 2. Bozo napisao:

  Ovaj kokošonjac pod hitno treba maknut s trga. To je ruglo sklepano od dasaka kao da su ga dica u školi delala za ručni rad. Ovo treba premjestiti s glavnog trga.

 3. Ja napisao:

  Ovo je hvalevrijedna ideja, ali pozicija je totalno profulana i zaista bode ko prst u oko, osobito sa straznje strane koja gleda prema trgu. Ili je trebalo i s te strane napraviti vratasca ili ga pozicionirati u prolaz prema trznici nasuprot osmrtnicama ili kraj postanskog sanducica na bibsoj robnoj kuci. Iako, i dalje sam misljenja da bi mu idealna pozicija bila u parku kraj djecjeg igralista.

  1. Anonimno napisao:

   Kako ne kužite? Pozicija i je odabrana da bode oči, da svi vide silnu kulturno-obrazovnu aktivnost naše vrle gradske vlasti…

 4. zewa napisao:

  pročitajte ča, nemojte samo kenjat!
  https://littlefreelibrary.org/

 5. paloma napisao:

  .. koliko ste sposobni kenjat stvarno je bolje da su stavili javni wc na sred trga..
  a opet kad vidin koliko ste nepismeni.. se dvoumin..

 6. Ja napisao:

  Ovisno o tome s cega saljes komentar, moze se iskrati stamparska greska. Osobno se ne smatram nepismenom, cak stovise. Ali, daj stvarno, paloma, jesi li vidjela kako ta brizna kucica izgleda? Netko je spominjao kokosinjac, ali prosla bi za golubinjak. No, bez obzira na to, zaista je dobra, cak stovise, odlicna ideja, lose odradjena.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.