Pazin domaćin Županijskog natjecanja iz povijesti

2Osnovna škola Vladimira Nazora Pazin bila je u četvrtak, 7. ožujka 2013. domaćin županijskog
natjecanja iz povijesti za učenike osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta.
Ispite znanja u pojedinim kategorijama rješavalo je ukopno 39 učenika, a prezentirana su i
četiri istraživačka rada koje su radili po dvoje učenika iz Gimnazije Pula te srednjih škola u
Labinu, Rovinju i Buzetu.

Pozdrav dobrodošlice učenicima i mentorima uputio je pomoćnik ravnateljice pazinske osnovne škole Ivan Štefanić, a nakon kraćeg kulturno-umjetničkog programa, natjecanje je službeno otvorio gradonačelnik Renato Krulčić koji je pohvalio dosadašnji trud i učenika i njihovih mentora i zaželio im uspješno rješavanje testova te dobre rezultate.

Prvo mjesto među učenicima sedmih razreda osvojio je Josip Cvetko iz pulske OŠ Veli Vrh, mentora Igora Jovanovića, druga je bila Anamarija Lukanović iz OŠ Monte Zaro, mentorice Valentine Miletović Anić, dok je treća bila Tea Marković iz OŠ Joše Šurana, Višnjan, mentora Valtera Baldaša.

foto: Barbara Močibob

Najbolji osmaši bili su Lea Medančić koja je osvojila prvo mjesto (OŠ Veruda, Pula, mentorica Sabina Kalender Anić), Filip Rabar bio je drugi (OŠ V. Nazora Pazin, mentorica Mila Anzur), a Loris Laković (OŠ Jože Šurana, Višnjan, mentor Valter Baldaš) plasirao se na treće mjesto. Iva Kurtović iz Gimnazije Pula (mentor Alen Tafra) bila je najuspješnija među učenicima 1. razreda srednjih škola, drugo mjesto podijelili su Mate Gašparini i Anna Beg iz SŠ Mate Balote, Poreč (mentor Vladimir Torbica), a treće mjesto zauzeo je Noa Zelić, također iz porečke škole i istog mentora.

Učenici porečke srednje škole bili su najuspješniji i u kategoriji drugih razreda. Simon Radovčić (mentor Vladimir Torbica) bio je prvi, Dana Sebić treća, a Karmen Vlahović (mentor Ivan Žagar), podijelila je drugo mjesto s Antonelom Đermadi iz GSŠ Jurja Dobrile iz Pazin (mentor Mladen Majušević).

Učenik 3. razreda Pazinskog kolegija-Klasične gimnazije Pazin Matej Percan (mentor Danijel Bogešić) osvojio je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Na drugom mjestu bio je Kruno Nikačević iz SŠ Mate Balote Poreč (mentor Vladimir Torbica), a treće mjesto podijelili su Emili Černeka, također iz porečke škole (mentorica Sanja Banko) i Toni Guštin iz GSŠ Jurja Dobrile iz Pazina (mentor Mladen Majušević).

Najuspješniji četvrtaši su: Ivan Gržetić – 1. mjesto, Mateo Mandić – 2. mjesto obojica iz Gimnazije Pula (mentor Željko Šek) te Sanjin Matko Jovanović – 3. mjesto iz SŠ Mate Balote Poreč (mentorica Sanja Banko), u svojoj kategoriji.

„Raša – grad rudara“ naslov je prvonagrađenog istraživačkog rada učenika Luciana Mrzlića i Tee Načinović iz SŠ Mate Blažine Labin (mentorica Dijana Muškardin). Drugo mjesto ponijeli su u Rovinj Tara Ister Šverko i Adi Tufek, učenici SŠ Zvane Črnje, (mentorica Mira Butigan Tomić) za rad „Maklavun – otkrivanje tajni brončanog doba“, a Maja Ploh i Matea Prenc iz Gimnazije Pula s radom „Rekonstrukcija antičkih medicinsko-rehabilitacijskih tehnika u maritimno-rezidencijalnoj vili Vižula u Medulinu“ osvojile su 3. mjesto (mentorica Marija Komparić).

Svi učenici koji su sudjelovali na natjecanju dobili su pohvalnice, a tri prvoplasirana dobili su priznanja i nagrađeni su knjigama.

Nakon rješavanja testova i obrane istraživačkih radova, za učenike je organiziran posjet Etnografskom muzeju u Pazinu uz stručno vođenje.

Javljaju nam iz OŠ Vladimira Nazora Pazin

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.