Gastronomska manifestacija “Pazin Gastro 2011” u petak 5.8.

Manifestacija Pazin Gastro obilježava svoje treće izdanje. Kuharsko natjecanje u pripremanju specijaliteta od istarskog goveda boškarina svaku godinu pobuđuje sve veći interes publike. Grad Pazin i AZRRI pokrenule su zajedničkim snagama ovu gastro manifestaciju kako bi publici predstavili meso boškarina kao namirnicu koja ima vrlo širok raspon kvalitetne upotrebe u svakodnevnoj prehrani.

Promovirajući time i grad Pazin kao gastro centar središnje Istre. Ove će se godine kuhati tri različita jela: šugo od boškarina, batuda i jetrica na šugo.
U natjecateljskom dijelu sudjelovat će šest ekipa:

  1. Osnovna škola i dječji vrtić Pazin
  2. AZRRI
  3. Grad Pazin
  4. Udruženje obrtnika Pazin
  5. Društvo tjelesnih invalida Pazin te
  6. Ustanove grada Pazina kao lanjski pobjednici i ovogodišnji izazivači.

U sastavu svake ekipe sudjelovat će i pazinski ugostitelji Vinja, Hotel Lovac, agroturizam Ograde i restoran Pod lipom. Mentori ekipama biti će Bojana Zenzerović iz Istarskog kuharskog saveza koja će ujedno biti i član stručnog žirija. Ekipe će, na samom početku u 18 sati, izvlačiti jela koja će pripremati a kako jela budu spravljena ista će se prodavati po promotivnoj cijeni od 20,00 kn svim posjetiteljima. Bonovi će se moći kupiti na štandu grada Pazina. Kao i prethodne godine i ovogodišnja prodaja biti će humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni iznos donirat će se obiteljima sa zdravstveno socijalni potrebama u Gradu Pazinu.

Novost koju donosi ovogodišnja manifestacija je Pazin Gourmet – cooking show gdje će se pripremati jela od divljači. AZRRI će zajedno sa lovačkim savezom Istarske županije predstaviti projekt valorizacije mesa divljači iz Istre i to naravno gastronomskom afirmacijom i podizanjem svijesti o kvaliteti mesa divljači introdukcijom u visoku gastronomiju. Naime, svjesni činjenice kvalitete pravilno obrađenog mesa divljači ali i kulinarskih potencijala naših kuhara, Azrri je spreman preuzeti odgovornost otkupa, rasijecanja, pripreme i distribucije mesa od divljači te stvaranja novog „brenda“ sa zadaćom da zadovolje i najzahtjevnije ugostitelje i gurmane sa već sigurnom sirovinom mesa divljači ali pripremanom i promišljanom na jedan kvalitetniji način. Cheff LF cateringa Robert Perić koji je ujedno i jedan od najboljih hrvatskih cheff-ova predstaviti će nekoliko jela od srnećeg mesa i mesa divlje svinje.

Osnovni naglasak je dan na sljubljivanje gotovih jela u neobičnim kombinacijama i s drugačijom pripremom. Važno je istaknuti arome i okuse mesa divljači ali ujedno i zadržati ravnotežu okusa i sklad sa serviranim prilozima, a u tome je Robert Perić pravi majstor. U pripremi će mu se pridružiti i Srđana Jevtić, finalistica prvog hrvatskog MasterChefa. Posjetitelji će tako imati priliku kušati vrhunska jela od divljači koja će se također moći kupiti po promotivnom cijeni od 20,00 kn.
Program će voditi poznati Mario Battifiaca, a tijekom večeri na pozornici će se odvijati bogat zabavni program. Nastupat će Cerovljanske mažoretkinje, Harmonikaški kvintet, klapa Novačanska kumpanija, Erika Balija te grupa Fortunal.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.